‘L’objectiu d’Acròstic és aportar una nova visió de la dansa catalana’

L’Esbart Ciutat Comtal presenta l’espectacle diumenge, a dos quarts de set de la tarda, al Teatre Tarragona

19 mayo 2017 15:25 | Actualizado a 23 mayo 2017 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sentiment, passió i vitalitat. Aquestes són algunes de les sensacions que senten els espectadors d’Acròstic , un espectacle que es defineix «com una composició poètica en la qual emanen els sentiments a través de la dansa».

Aquest és el darrer espectacle que presenta l’Esbart Ciutat Comtal a Tarragona, que tindrà lloc aquest diumenge a dos quarts de set de la tarda al Teatre Tarragona. «Es tracta d’aportar una nova visió al món de la dansa catalana. Pugem a l’escenari i fem servir tots els elements necessaris per fer un espectacle, una nova expressió del que som i sentim», explica el coreògraf i coautor, Lluís Calduch, una persona molt reconeguda a la ciutat per ser el director del Retaule de Santa Tecla.

El títol de l’espectacle, Acròstic , es refereix a una composició poètica en què les lletres formen un mot o una frase. «De la paraula acròstic surten les lletres que defineixen les coreografies», explica Calduch.

L’espectacle està format per set danses catalanes, totes de nova creació, amb les coreografies de Maria Teresa Agustí, Lluís Calduch i David Martínez. Les músiques són de diferents autors i registres, «que ajuden a transmetre les sensacions», explica Calduch.


Innovació
Vint-i-tres dansaires, entre 18 i 40 anys, seran els encarregats d’emocionar als presents durant els 75 minuts de l’espectacle. Segons explica Calduch, l’última part d’Acròstic «són projeccions que et situen en temps i espai» i afegeix que «sempre relacionem l’esbart amb dansa tradicional i folklòrica. És correcte aquesta relació, però vam creure que podria ser atractiu pel públic fer un espectacle innovador, amb força i energia». Calduch assegura que el públic mai surt indiferent, «ja que aconseguim que l’espectador entri dins de la funció».Acròstic és obra de l’Esbart Ciutat Comtal, nascut a Barcelona fa gairebé 57 anys. Des dels inicis es treballa la dansa tradicional d’arrel i sempre ha estat dirigit per persones amb un esperit de superació constant, com ara Lluís Calduch, que va ser director de l’Esbart Ciutat Comtal durant 37 anys.

Fa molts anys, Calduch es va vincular amb l’Esbart Santa Tecla de Tarragona i des del 2012 dirigeix un dels espectacles més importants de les festes tarragonines, el Retaule de Santa Tecla.

Comentarios
Multimedia Diari