L'oferta educativa i formativa de Catalunya a l'Espai de l'Estudiant de Valls

La Sala Kursaal acull un any més la fira amb rècord d\'expositors, una cinquantena. Des de l'organització s'espera que hi passin 5.000 visitants

19 mayo 2017 23:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per quinzè any consecutiu, Valls acull l’Espai de l’Estudiant, la fira dels estudis i la formació de les comarques de Tarragona. El saló, organitzat pel Consorci Prouniversitari Alt Camp/Conca de Barberà, va iniciar-se ahir i s’allargarà fins aquest matí.

Enguany, una cinquantena d’expositors participen de la mostra, una dada que des de l’organització es destaca de «rècord absolut». Universitats, instituts, escoles superiors, institucions, residències i empreses que donen servei a la joventut són presents al saló, tot mostrant l’oferta formativa a joves que estan a punt de finalitzar alguna etapa educativa i volen informar-se de les opcions que tenen per ampliar la seva formació.

Més de 5.000 visitants

Ahir a les deu del matí les portes de l’exposició eren obertes i els centres educatius començaven a entrar. En total, 42 col·legis i instituts de la demarcació hauran passat entre les dues jornades pel saló amb els seus alumnes d’entre 16 i 18 anys.

D’altra banda, ahir a la tarda l’Espai de l’Estudiant va ser obert al públic general, donant l’oportunitat a pares i educadors de poder-se informar de diferents opcions educatives postobligatòries. En total, des de l’organització es calcula que prop de 5.000 persones passin per la Sala Kursaal, l’escenari d’aquesta fira.

La mostra va ser inaugurada minuts abans de les 10 del matí pel responsable de l’organització de l’Espai de l’Estudiant, Francesc Xavier Domingo, que va ser l’encarregat de tallar la cinta al costat de l’alcalde de Valls, Albert Batet i altres autoritats, com el secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina. «El sistema universitari català és una estructura d’Estat molt potent», va destacar Alsina.

D’altra banda, ahir la informació dels diferents estands va ser complementada amb dues conferències. La primera va ser sobre l’accés i l’admissió a la Universitat 2015, a càrrec de Conxita Domínguez, orientadora de l’Oficina d’Accés a la Universitat, mentre que a la segona es va tractar la mobilitat laboral dins d’Europa, amb Marta Garriga, assessora Eures de Tarragona.

Interès pels PQPI

Molts joves s’apropaven ahir a l’estand de la Generalitat de Catalunya-Serveis Educatius per resoldre alguns dubtes. Segons s’informa des del Departament d’Ensenyament, molts s’interessen pels programes de qualificació professional inicial (PQPI), adreçats als joves més grans de 16 anys que finalitzen l’ESO sense haver obtingut el títol. «És una oferta nova i és per això que genera interès», s’explica des de l’estand.

Altres dubtes que s’atenen són sobre les notes de tall o joves que estan indecisos. «En els casos que no saben cap a on dirigir-se, els informem sobre el programa ‘Orienta’t’», diuen des d’Ensenyament. Es tracta d’un qüestionari a través del qual s’avalua la personalitat, els interessos i les capacitats amb relació als entorns professionals i, finalment, s’ofereix un resultat orientatiu.

Ahir, un altre estand molt visitat va ser el de l’Institut Cal·lípolis, centre que oferta cicles formatius de quatre especialitats professionals: Sanitat, Imatge personal, Activitats fisicoesportives i Ensenyaments esportius. Cara el curs vinent, s’afegiran sis nous títols, a més de donar continuïtat al CFGS d’Estilisme i direcció de perruqueria, un cicle pioner que enguany s’oferta per segona vegada. Pel que fa a la modalitat esportiva, destaquen les especialitats de Futbol i Bàsquet per a la formació d’entrenadors d’aquests esports en col·laboració amb les federacions.

Pel que fa a les universitats, l’estand de la URV era el que reunia un número més gran d’estudiants interessats en la quarantena d’estudis de grau que oferta, mentre que Vallsgenera mostrava els seus cursos formatius per tal de millorar les competències bàsiques per afavorir l’accés al mercat laboral.

Durant el matí d’avui, centenars d’estudiants seguiran passant per l’Espai de l’Estudiant, un saló d’ensenyament nascut l’any 2001 amb l’objectiu de donar a conèixer tota la proposta formativa en l’àmbit universitari i de cicles formatius de Catalunya de forma anual.

Comentarios
Multimedia Diari