Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

L'oposició de Tarragona reclama mesures per posar fi a la inseguretat al Serrallo

Presenten una moció conjunta pel plenari de dilluns en què també sol·liciten posar en marxa un pla integral per millorar el barri marítim

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatges cedides per l'oposició per reflectir la degradació del barri marítim de Tarragona.

Imatges cedides per l'oposició per reflectir la degradació del barri marítim de Tarragona.

Els grups municipals del PDeCAT, ERC, C’s i CUP reclamaran, mitjançant una moció al plenari de dilluns vinent, mesures urgents per posar fi a la inseguretat que es viu des de fa anys al barri del Serrallo.

Els quatre grups municipals recorden que, des del 2015, el barri marítim de Tarragona està patint una situació d’inseguretat permanent a conseqüència de les reiterades actuacions incíviques i delictives. 

L’ocupació d’habitatges, el tràfic de drogues i les freqüents baralles a la via pública són algunes de les greus problemàtiques amb les quals conviu diàriament el barri del Serrallo i que provoquen una percepció d’inseguretat entre els veïns i veïnes d’aquesta zona de la ciutat.

D’altra banda, els quatre grups municipals també assenyalen que en els darrers anys el Serrallo ha patit una manca d’inversió en la millora de l’espai públic que ha provocat que encara existeixi el cablejat aeri, que moltes zones no estiguin degudament il·luminades i que molts carrers restin bruts durant mesos.

Per tot plegat, els quatre grups municipals sol·liciten un pla integral del Serrallo mitjançant el qual, amb la participació veïnal, es posi fi a la inseguretat, es fomenti la bona convivència i la dinamització social i comercial, i es millori l’espai públic actualment degradat.

Entre les mesures concretes i urgents que es proposen en la moció destaca l’execució forçosa i subsidiària per part de l’Ajuntament dels pisos buits del barri davant els supòsits de negativa de l’obligació de conservació i ús social de la propietat i, en tot cas, la realització del procediment sancionador corresponent en cas d’incompliment.

La instal·lació de càmeres de seguretat en punts estratègics, el manteniment de la presència policial, el soterrament del cablejat aeri, un pla de conversió en zona de vianants en diversos carrers i la millora de l’enllumenat i la neteja són altres de les mesures urgents que els quatre grups municipals sol·liciten a l’equip de govern (PSC-PP).

Temas

Comentarios

Lea También