L'oposició de Tarragona tomba la proposta de crear els Consells de Districte

Ricomà diu que des del govern municipal escoltaran la ciutadania mitjançant altres canals

ACN

Whatsapp
Imatge de la sessió del ple d'aquest divendres. Foto. Aj. de Tarragona

Imatge de la sessió del ple d'aquest divendres. Foto. Aj. de Tarragona

Tarragona no tindrà, de moment, Consells de Districte. Una de les propostes estrella d'ERC a les passades eleccions municipals i que aposta per promoure la participació ciutadana no ha estat aprovada pel plenari d'aquest divendres. La iniciativa ha tingut el suport dels tretze consellers de l'equip de govern. PSC, Ciutadans, PP i dos regidors no adscrits hi han votat en contra, mentre que la representant d'ECP –que era al govern fins fa uns dies- s'ha abstingut. L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, s'ha mostrat decebut i ha avançat que "el govern assumirà la interpel·lació de la ciutadania a tots els nivells" mitjançant altres canals.

A grans trets, la proposta impulsada des d'ERC -però també avalada pels seus nous socis de JxTgn, la CUP i el regidor no adscrit Hermán Pinedo-, contemplava la divisió de la ciutat en cinc districtes. En cadascun estava prevista la creació d'un Consell de Districte, un òrgan que aglutinava representants de la societat i que es reunia periòdicament per traslladar a l'ajuntament propostes de millora o la seva visió de les problemàtiques de la zona.

Des del PSC hi han votat en contra perquè "el projecte no té consens", ha explicat la seva portaveu Sandra Ramos. "Vam presentar sis pàgines d'al·legacions i molt poques van ser acceptades", ha manifestat, i ha afirmat que hi ha entitats veïnals que no hi donen suport i que el projecte "no s'ajustava a les necessitats de la ciutat". Per altres, com Cs o PP, els Consells de Districte suposen la creació d'una nova estructura administrativa que dificulta que la societat faci sentir la seva veu.

El vot que ha acabat estant determinant ha estat el d'ECP. La formació formava part del govern fins aquesta setmana però n'ha sortit arran de l'ampliació promoguda per ERC amb JxTgn i la CUP. A més, tenien dos representants, però Hermán Pinedo ha decidit quedar-se a l'executiu, ha trencat la disciplina del partit i ha estat expulsat. Amb tot, els progressistes havien participat en l'elaboració del marc normatiu dels consells i el portaven al seu programa. La seva portaveu, Carla Aguilar-Cunill, ha justificat l'abstenció perquè Ricomà no ha permès votar de manera separada la creació dels consells per una banda, i el reglament per l'altra. "Convidem a que repensin el projecte i que puguin fer les propostes necessàries perquè sigui un ampli i de ciutat", ha dit Aguilar-Cunill.

Dia dels Valors Republicans

Paral·lelament, el ple ha aprovat que el 14 d'abril sigui declarat Dia dels Valors Republicans. La institucionalització de la data té com a objectiu recordar i homenatjar al govern democràtic i republicà anterior al cop d'estat del 1936, a les persones que varen perdre la vida o la llibertat defensant la democràcia durant la Guerra Civil i a les persones que van patir la repressió durant la dictadura del general Franco. A més, també ha tirat endavant el nou reglament que regularà els rodatges i sessions fotogràfiques als equipaments i espais públics de la ciutat.

Temas

Comentarios

Lea También