L'oposició de Valls creu que els canvis en el cartipàs són per 'utilitat personal'

ICV, PSC, PP i la CUP van posar en dubte que les variacions tinguessin 'utilitat pública' i van criticar que Martí Barberà augmentés la seva dedicació municipal ara que no està al Congrés

19 mayo 2017 20:28 | Actualizado a 22 mayo 2017 07:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els motius donats per l’equip de govern per justificar els canvis en el cartipàs de l’Ajuntament de Valls no van acabar de convèncer l’oposició. «No posem en dubte que Bàrbara Flores vulgui dedicar més temps als estudis», va posar de manifest Ramon Font des de Compromís per Valls-ICV, «però creiem que les variacions no es fan per utilitat pública, sinó personal», afegia Rosa Maria Ibarra des del grup socialista.

Els canvis més significatius tenen a veure amb el regidor Martí Barberà, que ahir no va ser present a la sessió plenària. Concretament, Barberà passarà a tenir una dedicació completa en detriment de la regidora Bàrbara Flores, que veurà ajustada la seva dedicació al 50%. D’aquesta manera, si Martí Barberà fins ara tenia règim d’assistències, ara cobrarà 43.000 euros anuals bruts.

A més a més, Barberà, que manté la regidoria de Territori i Medi Ambient, assumirà també les competències de la nova regidoria d’Ensenyament, fins ara integrada amb Acció Cívica i Joventut i depenent de Flores. D’altra banda, Barberà, fins ara segon tinent d’alcalde, passarà a ocupar la quarta tinença, mentre que Judit Fàbregas, fins ara quarta tinent, assumirà la segona tinença.

Segons l’equip de govern, els canvis es deuen a «motius personals» de Flores, però l’oposició creu que es tracta d’un «repartiment de la quota de poder» ara que Martí Barberà ja no és diputat al Congrés. Així, des de la CUP, Paloma Vicente lamentà que el municipalisme «estigui per darrere d’altres institucions».

«Els polítics són persones i tenen situacions personals que canvien en el temps», va defensar l’alcalde, Albert Batet. El punt va ser aprovat pels 12 vots favorables de CiU i ERC, una abstenció del PP i 6 en contra de Compromís per Valls, la CUP i PSC.

El pressupost de 2016, aprovat

Després que el 21 de desembre fossin aprovats inicialment els pressupostos, ahir es va procedir a l’aprovació definitiva, no havent acceptat cap de les al·legacions presentades per la CUP i el PSC. Segons la regidora d’Hisenda i Finances, Assumpció Casañas, algunes de les propostes «ja s’estan fent» i d’altres, «no compartim la ideologia». Finalment, i igual que el mes passat, el pressupost, de 25.554.000 euros, va ser aprovat pels 12 vots favorables de CiU i ERC.

Comentarios
Multimedia Diari