L'oposició pren possessió de l'alcaldia de Cabra per 'desencallar el municipi'

A través d´una moció de censura contra Miguel Castañón, l'alcalde ara és Salvador Pérez, que havia sigut de Cabra en Comú, amb el suport de 4 regidors de CiU i una regidora no adscrita

19 mayo 2017 15:59 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els gairebé dos anys d’estira i arronsa entre l’equip de govern de Cabra del Camp (tres regidors de Cabra en Comú) i l’oposició (quatre regidors de CiU i dos exmembres de Cabra en Comú) han arribat al seu final. I és que l’aprovació d’una moció contra el fins ara alcalde, Miguel Castañón, ha aconseguit que l’oposició es faci amb l’alcaldia proposant a l’exmembre de Cabra en Comú, Salvador Pérez, com a alcalde. La moció va ser aprovada pels sis vots a favor de l’oposició i tres en contra del fins ara equip de govern.

Els motius que l’oposició exposa per aquest canvi en el consistori és el «descontentament molt important entre els veïns», «desacords en la política i actuació de l’alcalde, que s’ha evidenciat en formes autoritàries», així com «la seva discrepància amb la majoria dels regidors de la corporació». De fet, al principi de la legislatura (agost del 2015) ja es va presentar una moció contra Castañón, però en aquell moment no va poder prosperar per no reunir el suficients vots a favor, atès que dos membres votants (Salvador Pérez i Pablo Santolaya) havien sigut membres del l’equip de govern, per la qual cosa la llei obliga a obtenir una majoria més àmplia.

Ara, la situació ha canviat, tal com es destaca en el text de la moció, ja que Pablo Santolaya deixà el càrrec i el seu lloc l’ocupà Natàlia Montlleó, que també formà part de Cabra en Comú. En el seu cas, però, «va prendre possessió del seu càrrec com a regidora no adscrita de l’Ajuntament». A més a més, al text s’explica que al consistori no s’han format els grups polítics i que, per tant, «no hi ha cap regidor d’aquest Ajuntament que hagi abandonat o hagi estat expulsat de cap grup polític municipal al que s’hauria d’haver adscrit a l’inici del seu mandat».

Davant aquesta nova situació, l’oposició redactà una nova moció de censura, que compta amb un informe favorable tant de la secretària de l’Ajuntament com la Diputació de Tarragona, i ahir va poder ser aprovada amb la majoria dels sis regidors de l’oposició i els tres contraris de l’equip de govern.

Tensió entre els assistents

Ahir, la sala de plens estava plena de gom a gom per assistir a la moció de censura contra Miguel Castañón. El moment de tensió va arribar quan es va procedir a la votació i es passà el torn de paraula a l’actual alcalde, Salvador Pérez.

En aquell moment, la meitat dels assistents van decidir donar l’esquena al nou batlle, a més a més de deixar anar algun comentari al llarg del discurs, tot al·ludint que la situació de fractura del poble «l’has provocat tu», fent referència a Pérez.

Comentarios
Multimedia Diari