L’overbooking de la Platja Llarga

Molt espai i molta gent. Així es podria definir aquesta platja situada a Roda de Berà. 1.050 metres de longitud i 30 d’amplada que se solen fer petits amb banyistes que vénen d’arreu.

24 agosto 2017 07:39 | Actualizado a 24 agosto 2017 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La platja Llarga de Roda de Berà és probablement l’espai que reuneix una quantitat de gent més gran en un espai tan petit en tot el municipi. Es tracta d’una platja semiurbana amb composició d’arena. Si bé és cert que els 1.050 metres de longitud són més que destacables, els 30 metres d’amplada provoquen una sensació d’overbooking, a més a més que aquests 30 metres s’estan reduint any rere any pel fet que l’aigua s’empassa part de la sorra. 

El Paco treballa al xiringuito del Camping Park Playa Barà. Es queixa que el personal de la Creu Roja marxa a les 19 hores, quan encara hi ha molta gent en aquestes hores, donat el clima que hi ha. Per altra banda, el Paco reconeix que la platja es manté neta i és molt bonica, però també veu un altre aspecte molt negatiu. «El pitjor de la platja és aquesta zona (senyalant l’extrem esquerre) que el mar es menja l’arena i l’espai queda molt reduït».

El xiringuito es troba a l’entrada de la platja i es converteix en un restaurant que acull un públic molt variat durant tot el dia. Aquest forma part del complex del càmping Park Playa Barà, que ofereix una quantitat de serveis elevadíssima.

Aigües cuidades al detall


Les platges de Roda de Berà són el principal atractiu del municipi, amb el permís del passeig marítim i del Roc de Sant Gaietà. És per això que les aigües de les platges estan perfectament cuidades. L’Agència Catalana de l’Aigua és l’organisme de la Generalitat que durant la temporada de bany s’encarrega de passar els controls, la vigilància i dóna la informació de l’estat de l’aigua. Segons aquests controls, l’aigua de la platja Llarga està en unes condicions òptimes.  

Es pot arribar a la platja a través de l’N-340 en cotxe, però es pot accedir en vaixell o a peu, i també gaudeix d’accés per a persones amb alguna discapacitat.


Aquests dies hem estat parlant de la Pellisseta i de la Punta de la Guineu, cales tranquil·les, petites i familiars, que desperten un encant especial. A la platja Llarga veiem un estil diferent, que el propi nom ja ens indica. Una platja on, si no matines, difícilment trobaràs el lloc que busques. El Sergio explica que, per sort, a les mares del seu grup d’amics els agrada arribar de bon matí a la platja i els pot guardar el lloc». En canvi, el Manel, que acaba d’arribar, assumeix que haurà d’adaptar-se a l’espai que trobi. 
Però el fet que sigui una platja gran i amb molta gent significa que no hi hagi banyistes fidels. És el cas de la Sheila, que ve des de fa quasi vint anys i reconeix que li encantaria poder viure aquí durant tot l’any, per les platges i el clima.

L’aigua que es menja l’arena

Una de les queixes més repetides entre els banyistes és la de l’estat de la platja pel que fa a la sorra. Aquest és el denominador comú quan es pregunta què és el pitjor d’aquesta platja. El Pepe, que treballa al xiringuito de la platja, a més a més de la falta de vigilància de la platja al vespre, explica el principal problema que hi veu: «Fa un parell de mesos van regenerar la platja, van portar sorra d’altres punts i altres platges; i a la mínima que hi ha temporal, aquesta sorra marxa». 

L’Estela, que ve d’Irun cada any, afirma que aquest és el primer que passa quelcom així. «Abans l’arena arribava fins a les roques i podies anar fins allà perfectament. Ara és impossible i, a sobre, és molt més complicat trobar lloc». El cas de la Sheila és similar, ha fet un grup d’amics amb altres banyistes de diferents zona d’Espanya, i tot i que també veu en l’aigua que s’empassa la sorra el major problema, no li impedeix gaudir de coses que no por trobar allà d’on ve: «M’ho passo genial sempre que vinc a Roda de Berà, tant pel clima, que és ideal, com per les platges, que les trobo a faltar durant l’any.»

 

Comentarios
Multimedia Diari