L'Òptica Salas i la Gelateria Sirvent, de TGN, i la Pastisseria Rovira, de Riudoms, distingides per la Generalitat

El lliurament dels Premis tindrà lloc el proper 27 de novembre al Palau de la Generalitat, presidit pel president del Govern, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón

14 noviembre 2019 12:30 | Actualizado a 20 noviembre 2019 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 5 comerços tarragonins han rebut aquesta distinció que atorga anualment la Generalitat, a través d’Empresa i Coneixement. L’Òptica Salas i la Gelateria Sirvent, de Tarragona, i la Pastisseria Rovira, de Riudoms, han estat guardonades amb els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris, en categoria de més de 150 anys. A més, també han rebut aquest guardó la botiga de joguines Bonifàs, de Valls, i la merceria Ca La Cotillaire, de Santa Coloma de Queralt, en la categoria de 100 anys o més.

Aquests guardons distingeixen els establiments i mercats municipals en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s'han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional.

En aquesta edició, s’ha distingit un total de 28 establiments comercials i 2 mercats municipals centenaris per la seva trajectòria de cent o més anys de servei al comerç. Així mateix, s’han reconegut 15 establiments comercials amb cent cinquanta o més anys d'història.

Des de l’any 2000, la Generalitat a través del Departament d’Empresa i Coneixement ha distingit un total de 836 establiments de Catalunya amb els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris.

Raima, la papereria més gran d’Europa, Premi Nacional de Comerç, dotat amb 10.000€

Així mateix, s’han atorgat els 19ns Premis Nacionals de Comerç, que convoca el Departament d’Empresa i Coneixement. Enguany, per primer cop s’ha dotat el Premi Nacional de Comerç amb 10.000€ amb la voluntat d’impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les iniciatives més innovadores en l'àmbit del comerç de proximitat.

El premi ha estat per a l’empresa La Carpeta i El Paper SA, de Barcelona, per l’ampliació de la botiga Raima, que ha esdevingut la papereria més gran d’Europa. Amb més de 1.400 metres quadrats de superfície distribuïts en 6 plantes, la papereria Raima compta amb una trajectòria de més de 30 anys, al llarg dels quals ha aconseguit adaptar-se amb èxit a l’era de la digitalització, gràcies a l’aposta per la qualitat i el kilòmetre 0.

Actualment, l’empresa compta ja amb quatre botigues, té una plantilla de 40 persones i una facturació de 3 milions d’euros anuals. RAIMA ha apostat per reinventar el comerç urbà per adaptar-se als nous temps i necessitats dels clients, i donar la ciutat i el país d’un comerç diferenciat i de qualitat on la proximitat, la creativitat i la passió per la feina ben feta en són la bandera.

Comentarios
Multimedia Diari