Más de Tarragona

Madrid coneix el festival Tarraco Viva

La recreació ‘Tabularium: el Big Data de los romanos’ servirà per donar conèixer el festival dedicat a la divulgació històrica de l’època romana

Diari de Tarragona

Whatsapp
Madrid coneix el festival Tarraco Viva

Madrid coneix el festival Tarraco Viva

El dijous 25 d’abril, el Festival Tarraco Viva es presenta a Madrid al Museo Arqueológico Nacional amb una recreació històrica produïda pel festival i protagonitzada per l’Associació Projecte Phoenix, ‘Tabularium: el Big Data de los romanos’.  L'acte de presentació, obert tant a periodistes especialitzats com a públic general, se celebrarà el dijous a les 19h a la sala d’actes del MAN.

La recreació històrica amb un desena de personatges en escena i alguns elements de mobiliari, estarà presentada i narrada por Magí Seritjol, director del Festival, i versarà sobre un aspecte rellevant de l’organització administrativa romana, l’arxiu. L’activitat és novetat d’enguany i servirà per presentar la XXI edició del Festival Tarraco Viva que estarà dedicat a la ciutat romana i el món urbà al mediterrani clàssic i que se celebrarà del 5 al 19 de maig.

Es tracta de la segona ocasió que el festival es presenta a Madrid, l’any passat el MAN també va acollir una presentació que va gaudir d’una molt bona acollida entre el públic assistent.

A més de Madrid, Tarraco Viva també ha estat present a Barcelona. El passat 10 d’abril el CCCB  va acollir la presentació en format debat sobre “Les ciutats antigues i reflexions contemporànies”. Moderats pel director del festival i al llarg d’una hora i mitja,  van participar Joaquin Ruiz de Arbulo (catedràtic d’Història Antiga de la URV), Enric Calpena (periodista i divulgador de la història), Ricardo Mar (arquitecte i arqueòleg de la URV) i Irene Cordón (egiptòloga)

Les jornades de Tàrraco Viva es van començar a organitzar l'any 1999 com a suport ciutadà a la candidatura de Tàrraco a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L'èxit de les jornades va fer que es continuessin organitzant fins a l'actualitat amb un gran nombre de visitants nacionals i internacionals.

Més informació: www.tarracoviva.com

Temas

Comentarios

Lea También