Madrid coneix el festival Tarraco Viva

La recreació ‘Tabularium: el Big Data de los romanos’ servirà per donar conèixer el festival dedicat a la divulgació històrica de l’època romana

24 abril 2019 10:42 | Actualizado a 24 abril 2019 10:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dijous 25 d’abril, el Festival Tarraco Viva es presenta a Madrid al Museo Arqueológico Nacional amb una recreació històrica produïda pel festival i protagonitzada per l’Associació Projecte Phoenix, ‘Tabularium: el Big Data de los romanos’.  L'acte de presentació, obert tant a periodistes especialitzats com a públic general, se celebrarà el dijous a les 19h a la sala d’actes del MAN.

La recreació històrica amb un desena de personatges en escena i alguns elements de mobiliari, estarà presentada i narrada por Magí Seritjol, director del Festival, i versarà sobre un aspecte rellevant de l’organització administrativa romana, l’arxiu. L’activitat és novetat d’enguany i servirà per presentar la XXI edició del Festival Tarraco Viva que estarà dedicat a la ciutat romana i el món urbà al mediterrani clàssic i que se celebrarà del 5 al 19 de maig.

Es tracta de la segona ocasió que el festival es presenta a Madrid, l’any passat el MAN també va acollir una presentació que va gaudir d’una molt bona acollida entre el públic assistent.

A més de Madrid, Tarraco Viva també ha estat present a Barcelona. El passat 10 d’abril el CCCB  va acollir la presentació en format debat sobre “Les ciutats antigues i reflexions contemporànies”. Moderats pel director del festival i al llarg d’una hora i mitja,  van participar Joaquin Ruiz de Arbulo (catedràtic d’Història Antiga de la URV), Enric Calpena (periodista i divulgador de la història), Ricardo Mar (arquitecte i arqueòleg de la URV) i Irene Cordón (egiptòloga)

Les jornades de Tàrraco Viva es van començar a organitzar l'any 1999 com a suport ciutadà a la candidatura de Tàrraco a Patrimoni Mundial de la UNESCO. L'èxit de les jornades va fer que es continuessin organitzant fins a l'actualitat amb un gran nombre de visitants nacionals i internacionals.

Més informació: www.tarracoviva.com

Comentarios
Multimedia Diari