Mag Gerard: «La platja és ideal per fer màgia amb el mòbil»

L'il·lusionista tarragoní presenta el seu últim llibre ‘100 trucs per sorprendre amb el mòbil. Jocs de màgia, bromes i gags’ amb el que proposa endinsar-se en el món de l’il·lusionisme amb la tecnologia

08 julio 2019 15:56 | Actualizado a 08 julio 2019 16:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tarragoní Mag Gerard proposa endinsar-se aquest estiu en el món de la màgia... Tecnològica. I ho fa amb el seu últim llibre, 100 trucs per sorprendre amb el mòbil. Jocs de màgia, bromes i gags (Cossetània Edicions). Una eina pràctica, divertida, per compartir en família i amb amics. «Ideal per a les vacances», com apunta el seu autor.

Per què és un llibre perfecte per a les vacances?
Perquè la gent té molt més temps lliure. És perfecte per portar a la platja i aprendre allà a fer trucs amb el mòbil. A més a més, la col·lecció De 100 en 100 de Cossetània està pensada perquè cada truc sigui una pàgina i això vol dir que aprens de forma ràpida. Amb el mòbil i el llibre immediatament ho pots fer. No hi ha cap altre al món que reculli 100 trucs, 100 maneres de sorprendre amb la tecnologia.

Quina diferència hi ha entre la màgia tradicional i la tecnològica?
Vaig adaptar alguns jocs clàssics del món de la màgia i una de les possibilitats és, per exemple, substituir el paper pel WhastApp.

Com?
Puc enviar un WhastApp a un dispositiu. Una persona pot agafar una carta, pensar en un país del món, en un personatge famós i el que jo he enviat coincideix amb el que aquella persona ha triat.

Es pot agafar un telèfon, embolicar-lo amb un tovalló i llençar-lo a l’aire. L’aparell desapareix i immediatament apareix a la bossa d’una altra persona que es trobi a cinc metres de distància.

Màgia a distància, doncs?
Exacte. I una altra manera és que es pot trucar a una persona que estigui a 500 o 800 quilòmetres de distància. Aquesta persona agafa una baralla, la barreja i agafa una carta i només per les seves paraules ets capaç de deduir i endevinar quina carta ha escollit o quantes monedes té a la seva mà. És un capítol molt romàntic perquè és com tirar cap enrere, cap al final del segle XIX, principis del XX, quan la veu era molt important per produir l’efecte màgic.

Sembla una contradicció.
Sí. Però el cas és que podem aprofitar les noves tecnologies per tornar una altra vegada a estar en contacte amb la gent. També explico com fer un truc amb les xarxes socials i fins i tot amb els accessoris com ara els auriculars o el carregador. Amb la calculadora es poden introduir diferents números a l’atzar i fer una suma. Després li fas una pregunta a Google i aquest et respon el número que ha sortit de resultes de la suma.

El Sr. Google també fa màgia?
Sí. Això que ho sap tot de nosaltres és veritat. 

Amb quina màgia es queda, clàssica o moderna?
Ens hem d’actualitzar. Realment has d’aprofitar tots els recursos i innovacions. Del que es tracta és de combinar ambdues. Utilitzar el mòbil però també poder fer els jocs en què pots agafar una persona i fer-la desaparèixer.

Em pot fer desaparèixer  i transportar-me a les Seychelles?
Tant de bo ho poguéssim fer. Però això ja és molta fantasia que ni el David Copperfield ho pot fer. Jo parlava de les grans il·lusions per les quals pots partir una persona per la meitat, fer-la levitar... Es bo aprofitar tot el que tenim al nostre abast per sorprendre la gent i m’atreviria a dir que en aquesta època en què estem tan acostumats a veure coses a través del mòbil, de la pantalla, de la ficció, quan és una cosa que es fa al moment i no té una explicació lògica, fa que encara se sorprenguin més perquè és en directe. Aquí està la gràcia.

És un repte sorprendre l’audiència al segle XXI?
Sí. Per això hem de buscar la combinació. Per exemple, posar una predicció a Instagram el dia abans d’una cosa que passarà.

I que passi...
Clar. Tot el que s’explica passa. També hi ha gags per deixar descol·locada la gent. Però el gran gruix són trucs que quan es fan, l’audiència, els amics, queden bocabadats.

Quin és el truc més sorprenent del llibre?
L’últim que explico és la cirereta del pastís, pensat per fer-lo amb amics. Consisteix a agafar el telèfon d’un dels participants, embolicar-lo amb un tovalló i llençar-lo a l’aire. L’aparell desapareix i immediatament apareix a la bossa d’una altra persona que es trobi a cinc metres de distància. S’aconsegueix la tele transportació d’un objecte com és el mòbil.

I ja és recomanable?  I si cau a terra?
No. No. Tot el que està aquí està super provat durant més d’un any. A més a més està escrit en clau d’humor, és un recurs pedagògic que funciona perquè al principi de cada joc explico una mica de monòleg com a presentació, no només com s’ha de fer el truc sinó què s’ha de dir. Jo no em considero escriptor, sinó mag. I no tenia tanta consciència que la gent que llegeix els llibres es posés tant en contacte amb l’autor. I a mi em passa. I he de dir que de forma oculta, amagat al llibre està el meu número de mòbil.

Algú l’ha trobat?
Sí. I s’han posat en contacte. De seguida contesto perquè fa feliç que les coses que has posat en un llibre la gent les aprofiti i les faci. Perquè la màgia provoca somriures.

Comentarios
Multimedia Diari