Majoria absoluta històrica d'Esquerra a Amposta

Adam Tomás serà el proper alcalde de la capital del Montsià després de derrotar de forma contundent Manel Ferré

19 mayo 2017 22:44 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sorpresa majúscula a Amposta. El republicà Adam Tomás serà el nou alcalde de la capital del Montsià, després d’aconseguir una majoria absoluta històrica. La candidatura d’Esquerra d’Amposta-Acord Municipal pràcticament va doblar ahir els vots aconseguits fa quatre anys fins a sumar 11 regidors; uns resultats per sobre fins i tot de les expectatives de la pròpia formació que van provocar un esclat d’eufòria a la seu electoral i que deixen fora del govern de la ciutat Convergència i Unió després de 28 anys.

Tomás ha aconseguit agrupar al voltant d’una candidatura àmplia, amb diferents sensibilitats de les esquerres, tot el vot que volia un canvi a la capital del Montsià, mentre que a CiU li han acabat passant factura les continuades polèmiques i denúncies sobre la seva gestió al consistori.

Adam Tomás, visiblement emocionat, va agrair ahir a la nit la confiança que els ampostins han dipositat en la seva candidatura i es va comprometre a obrir l’Ajuntament a la ciutadania. «En els darrers dies, en el porta a porta, havíem percebut per part dels ciutadans la voluntat de canvi, i així s’ha plasmat a les urnes de forma rotunda... fins i tot més rotunda del que ens podíem pensar», va admetre el futur alcalde.

L’altra cara de la moneda ahir a la capital del Montsià va ser la seu de CiU. El fins ara alcalde de la ciutat, Manel Ferré, va admetre el fort correctiu rebut pel seu partit a les urnes. «No esperàvem aquest resultat de cap de les maneres. Hem intentat fer una campanya en positiu, explicant la nostra acció de govern, però no ens ha servit», va assegurar Ferré, tot atribuint bona part d’aquesta derrota al «desprestigi» a què l’ha sotmès en el darrer mandat el regidor de Plataforma per Catalunya, Germán Ciscar, amb diverses denúncies que han arribat al jutjat. També sembla que ha passat factura la imatge de l’escorcoll a l’Ajuntament i l’Hospital Comarcal, en el marc de la investigació del cas Innova de Reus.

El PSC es manté a Amposta com a tercera força política, però perd un regidor i es queda amb dos. «Apostàvem per un canvi serè però la ciutadania ha optat per una altra cosa», afirmà el candidat Francesc Miró.

Plataforma per Catalunya ha aconseguit mantenir a Amposta la seva representació, i Ciscar ho atribueix en bona mesura a la dura oposició exercida contra Manel Ferré i CiU en el darrer mandat. «Hem contribuït a acabar amb 28 anys de caciquisme», va dir Germán Ciscar, tot agraint el suport dels seus votants.

 

Comentarios
Multimedia Diari