Marc Capdevila, guanya el Pin i Soler de Tarragona

L'osonenc es fa amb el primer premi de novel·la  de la 28ª edició d'aquest certamen

05 mayo 2018 12:17 | Actualizado a 05 mayo 2018 18:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'escriptor Marc Capdevila, nascut a Vic i resident a Tona, s'ha emportat enguany el premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler de novel·la. L'obra titolada "L'observador de núvols" ha estat la que li ha valgut aquest gran reconeixement ja que, segons el jurat, es tracta d'una peça molt personal i amb una gran força narrativa.

A més, també han destacat el discurs, que descriuen com exhuberant i farcit de referències creuades. La riquesa de registre i l'ús de la cultura popular han estat dues característiques més que han dotat aquesta novel·la del Pin i Soler. 

En aquesta edició, el jurat ha estat integrat per Xavier Aliaga (guanyador de l’edició anterior), Mònica Batet, Pere Guixà, Bernat Puigtobella, Vicenç Villatoro i Joan Chavarria com a secretari.

Pel que fa al premi de traducció, aquest ha estat per Lídia Álvarez Grifoll, de Terrassa, per la seva adaptació de l’obra "Història dels abderitans", de l’autor alemany Christof Martin Wieland.

Per últim, el premi de narrativa curta se l'ha emportat  M. Victòria Lovaina i Ruiz, resident a Cerdanyola del Vallès, pel conte titulat "Cara de peix".

A més de l'entrega dels tres guardons, l’acte de lliurament ha servit enguany per homenatjar l’escriptora Maria Aurèlia Capmany, amb motiu del centenari del seu naixement.

L’homenatge ha consistit en la inauguració d’una exposició divulgativa sobre la vida i l’obra del personatge, al vestíbul del Teatre Metropol, que posteriorment es podrà veure en altres espais de la ciutat, i un espectacle creat per Marc Chornet que ha atansat als assistents a  algunes de les facetes més rellevants de la personalitat de l’autora.

Comentarios
Multimedia Diari