Maridatges i concursos a la 37a Festa de la Calçotada de Valls

Aquest cap de setmana la capital de l’Alt Camp espera rebre més de 35.000 visitants i donarà el tret d’inici a la temporada

26 enero 2018 18:21 | Actualizado a 26 enero 2018 18:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La capital de l’Alt Camp durant aquest cap de setmana celebrarà la Festa de la Calçotada amb diferents actes per a tots els públics. Demà dissabte a partir de les sis de la tarda hi haurà la trobada de Citröen 2 cavalls i estaran exposats el Pati i a la plaça del Quarter.Vist l’èxit de la festa, el seu programa s’ha anat ampliant amb el pas dels anys i enguany torna a incorporar nous actes. Així, s’ha omplert el dissabte amb jocs i activitats per a públic familiar al Pati. A més durant la jornada de demà diversos restauradors de la ciutat oferiran «tastets» -tapes- inspirats en la cuina del calçot. 


En la mateixa línia, i com a novetat, un dels restauradors, propietari del negoci de càtering ‘ForEvents’, impartirà un ‘showroom’ a Sant Roc.
A la vegada, la cooperativa de Valls comercialitzarà un vi jove negre, batejat com a «4 Calçots» i que serà el primer, d’una gamma de tres vins locals, que es volen promocionar, en una iniciativa conjunta amb l’Ajuntament. Els altres dos vins nous, que es presentaran més endavant, seran un vi blanc dolç -de macabeu i moscatell- titulat «Kesse» -, i un negre criança, que s’anomenarà «La Pera, el bandoler».


El tret de sortida a la temporada
A Valls, demà hi haurà el tret de sortida d’una de les cites gastronòmiques més esperades: La Gran Festa de la Calçotada. Arriba a la 37a edició de la festa i amplia el seu programa amb nous actes. Avui és el dia de la Gran Festa de la Calçotada pròpiament dita. 


Els actes començaran a les 10 del matí a la plaça de l’Oli amb les demostracions de coure calçots a la graella. Mitja hora més tard es donarà el tret de sortida a la 27a edició del Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, a la plaça del Blat, en el qual hi haurà demostracions de com es fa aquesta salsa i de com pot fer-se per a celíacs i per a intolerants als fruits secs. 


Un dels moments més esperats de la jornada es viurà justament a la plaça El Pati a la una del migdia amb la 33a edició del Concurs de Menjar Calçots, que premiarà a aquella persona que mengi més calçots en 45 minuts. Aquest mític concurs oferirà un any més una de les estampes més conegudes de la Gran Festa de la Calçotada, la dels participants amb el pitet i el calçot enlaire.
Durant el certamen, les colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls aixecaran els seus pilars.

La Gran Festa de la Calçotada l’organitzen, conjuntament, l’Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls, SCCL, Gremi de Restauradors de Valls i l’Alt Camp, Comerç de Valls; amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, Repsol, Consorci Zona Franca, Unió Anelles de la Flama, Societat de Sant Antoni de Valls, Societat Coral Aroma Vallenca, Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida “Calçot de Valls”, Institut d’Estudis Vallencs, ONCE, Cartonatges Trilla, Vermut Miró Roig, Salses Fruits S&P, Vins DO Tarragona i cerveses San Miguel: i amb el patrocini de Cafès Brasília.

Comentarios
Multimedia Diari