Marta Arjona, guanyadora d´un festival internacional de Portugal

Screening of Video Dance ´Body in Focus´ és el concurs que ha guardonat l´obra de la vallenca, titulada ´Cosa de dos´

19 mayo 2017 22:49 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La producció de dansa Cosa de dos ha rebut el guardó de ‘videodansa d’excel·lència’ (Excelence Dance Video award) de l’International Screening of Video Dance ‘Body in Focus’ a Porto, Portugal. Es tracta d’una peça de la jove vallenca Marta Arjona, graduada en Comunicació Audiovisual per la URV.

A més a més, altres obres de la l’artista vallenca també eren finalistes de Body in Focus: DO ut DES, enregistrada a l’amfiteatre de Tarragona, i LE RÊVE, gravada íntegrament a la Conca de Barberà.

El premi és un trofeu i un diploma, dos elements que l’equip rebrà properament. Arjona, però, destaca que amb aquest reconeixement la peça «s’estrena per la porta gran en el circuit internacional de festivals de cinema». Body in Focus no incorpora directament l’obra al circuit, però forma part del NORTE Dance Festival, un dels festivals de dansa contemporània més reconeguts a nivell europeu i on es reuneixen coreògrafs i ballarins de tot el món. «El fet de tenir premis sempre t’obre més portes», afegeix Arjona.

Cosa de dos, que forma part de la productora audiovisual i fotogràfica DansPXL, explica la història de dues persones que no poden viure separades, però tampoc juntes. D’aquesta manera, es reflecteixen diferents dubtes i contradiccions que es poden produir entre qualsevol tipus de relació. «Pot ser que dues persones estiguin predestinades a viure juntes? Que tot i els malentesos, les separacions els acabin unint? Podem ser individus sense tenir dependència d’algú altre?», es pregunta la directora Marta Arjona. I conclou: «Al cap i a la fi, tot a la vida, és cosa de dos».

L’obra, enregistrada al restaurant Portal 22 de Valls, està protagonitzada per la reusenca Anna Borràs i el ballarí barceloní Daniel Navarro, dos artistes que ja han treballat altres vegades amb DansPXL i Arjona. És el cas de DO ut DES, una història de reciprocitat a través del moviment i que compta amb l’amfiteatre romà de Tarragona com a escenari. Aquesta és també una de les obres de Marta Arjona que ha aconseguit ressò internacional. En aquest cas, DO ut DES actualment és finalista de dos concursos: Utah Dance Film Festival i Screen Dance Festival.

Amb l’anunci de la recepció del guardó del Body in Focus, Arjona també ha donat a conèixer que aquesta setmana entrant dirigirà una nova peça de videodansa, enregistrada a El Círcol de Reus amb la participació de l’Escola de Música Pentagrama.

Comentarios
Multimedia Diari