Mas reclama institucions fortes després del 24-M

El president de CiU dóna suport en un acte al candidat Lluís Soler, que aspira a aconseguir l´alcaldia de Deltebre

19 mayo 2017 22:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, va ser ahir al vespre a Deltebre per donar suport al candidat de la federació al municipi, Lluís Soler. Davant d’un auditori d’Arrossaires del Delta de l’Ebre pràcticament ple, Mas es va referir a la polèmica per la decisió de la junta electoral central de retirar les estelades dels edificis públics de Catalunya.

Segons el líder de CiU, des de Madrid «es creen problemes allà on no n’hi ha», en temes com a la llengua, la policia o les estelades. «Mostrar aquests símbols i poder-se expressar amb llibertat no hauria de ser un problema», va dir.

En l’àmbit nacional, Mas també va reclamar després del 24 de maig unes institucions fortes «per tal d’afrontar els reptes del territori i el país».

Mas va donar suport a Lluís Soler, de qui va destacar la il·lusió –per la seva joventut– a l’hora que l’experiència, en haver estat els darrers quatre anys president del Consell Comarcal del Baix Ebre. «Deltebre necessita un canvi i per això cal una majoria àmplia de CiU», va assegurar davant dels veïns d’aquest municipi del Delta.

Precisament del delta de l’Ebre i de totes les seves potencialitats va fer bandera Lluís Soler, qui va demanar a Mas suport de la Generalitat per tal d’afavorir el desenvolupament municipal.

També li va agrair que estigui «enlairant el país» com la seva candidatura vol «enlairar Deltebre». Per aconseguir-ho, Soler va proposar un pla de revalorització econòmica, donant suport al sector primari (arrossaires, aqüicultura,...) i el turisme i apostant per un nou urbanisme municipal «sostenible». Així, vol dur endavant de forma definitiva un pla d’ordenació urbanística municipal (POUM).

«Venen vents de canvi per Deltebre», va assegurar Soler, tot fent una referència al·legòrica al fort vent que ahir bufava al delta de l’Ebre i que va obligar a traslladar l’acte del centre d’inspiració turística Ebre Terra (impulsat pel Consell Comarcal que ell presideix), fins a l’auditori de la cooperativa Arrossaires.

Soler també va reptar a l’actual alcalde José Emilio Bertomeu (Compromís d’esquerres) a un cara a cara.

Durant l’acte van ser presents a l’auditori un grup de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que van mostrar cartells i lemes contra els desnonaments i la política de governs com el de CiU, però que es van mantenir en silenci.

Comentarios
Multimedia Diari