Mateu Monserrat, nou president del Consell Comarcal de l'Alt Camp

L’alcalde del Pla de Santa maria assumeix la presidència del Consell Comarcal després de la renúncia de Joan Maria Sanahuja. «Hi ha molts reptes però hem d’anar de mica en mica», ha declarat Monserrat.

07 octubre 2020 12:10 | Actualizado a 07 octubre 2020 12:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consell Comarcal de l’Alt Camp té nou president. Mateu Montserrat, alcalde del Pla de Santa Maria, va prendre possessió del càrrec ahir al migdia. Amb 12 vots a favor i quatre abstencions, Montserrat va ser escollit per majoria absoluta per presidir l’ens els propers dos anys i mig. El nou president agafa el relleu a Joan Maria Sanahuja, que va renunciar al càrrec la setmana passada, al·legant motius laborals, tot i que ja estava pactat que es partiria la presidència amb Mateu Montserrat, però potser no tan aviat.

Durant el ple, Mateu Montserrat, del grup Junts, va ser l’únic que es va postular com a candidat. Per tal de respectar les mesures de seguretat, la votació per escollir el nou president no es va fer en secret dipositant una papereta en una urna, sinó que es va fer de forma nominativa, en què cada conseller, per ordre alfabètic i sense moure’s del lloc, deia en veu alta si votava el candidat o s’abstenia. El to del ple va ser més aviat fred, ja que no es van produir moments d’abraçades amb l’anterior president ni felicitacions molt properes, a causa de la situació sanitària, on tots els consellers havien de mantenir la distància.

Un cop fet el recompte de 12 vots a favor i quatre abstencions, l’alcalde del Pla va jurar el càrrec i va estendre la mà per a treballar amb tots els grups del plenari, «perquè ens hem d’ajudar a empènyer», va dir. Les seves primeres declaracions com a president també van servir per parlar de reptes, «que n’hi ha molts però hem d’anar de mica en mica», va expressar. Va apostar per continuar fent la feina que s’ha fet fins ara «però li hem de donar un altre caire». Un dels temes més importants que es presenten ara és l’aprovació del pressupost, «esperem fer-ho abans de desembre».

El nou president és un veterà del Consell Comarcal ja que hi va entrar l’any 2000 i ha estat com a conseller tot aquest temps, amb l’excepció de dos anys que no hi va ser.

Amb el nou nomenament, el conseller Martí Barberà passa a ser vicepresident segon del Consell Comarcal de l’Alt Camp, lloc que ocupava fins ara Mateu Montserrat.

Comentarios
Multimedia Diari