Más de Tarragona

Mercabarna espera vendre 12 milions de calçots, la majoria del Camp de Tarragona

Europa Press

Whatsapp
Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

L'Associació Gremial d'Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (Agem) de Mercabarna preveu vendre 12 milions de calçots fins a Semana Santa i superar la venda de la temporada passada en un 6%, que es va tancar amb 11,3 milions d'unitats venudes.

Segons ha informat l'associació aquest dimarts en un comunicat, aquesta temporada, que va començar a l'octubre i es perllongarà fins a Semana Santa, es preveu molt bona en qualitat i quantitat a causa de les baixes temperatures.

La major part dels calçots que es venen a Mercabarna es destina a detallistes i supermercats, i al voltant d'un 25% va a la restauració.

Quant als orígens del calçot comercialitzat al mercat central, el primer és el Camp de Tarragona amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) del calçot de Valls, d'on arriba gairebé un 60% d'unitats certificades i del que s'han venut prop de tres milions d'unitats fins ara.

El segon origen són les comarques de Barcelona, amb el Baix Llobregat al capdavant, seguit del Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental, d'on es comercialitza prop del 40% del volum total i ja s'han venut més d'un milió d'unitats.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También