Mercabarna espera vendre 12 milions de calçots, la majoria del Camp de Tarragona

19 mayo 2017 16:23 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'Associació Gremial d'Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (Agem) de Mercabarna preveu vendre 12 milions de calçots fins a Semana Santa i superar la venda de la temporada passada en un 6%, que es va tancar amb 11,3 milions d'unitats venudes.

Segons ha informat l'associació aquest dimarts en un comunicat, aquesta temporada, que va començar a l'octubre i es perllongarà fins a Semana Santa, es preveu molt bona en qualitat i quantitat a causa de les baixes temperatures.

La major part dels calçots que es venen a Mercabarna es destina a detallistes i supermercats, i al voltant d'un 25% va a la restauració.

Quant als orígens del calçot comercialitzat al mercat central, el primer és el Camp de Tarragona amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) del calçot de Valls, d'on arriba gairebé un 60% d'unitats certificades i del que s'han venut prop de tres milions d'unitats fins ara.

El segon origen són les comarques de Barcelona, amb el Baix Llobregat al capdavant, seguit del Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental, d'on es comercialitza prop del 40% del volum total i ja s'han venut més d'un milió d'unitats.

Comentarios
Multimedia Diari