Merche Ochoa, Premi Nacional de Circ, oferirà un curs de clown a Valls

La Circoteca ofereix sis cursos aquest estiu on també destaquen el hula-hoop, el contorsionisme i la perxa xinesa

19 mayo 2017 22:34 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’actual Premi Nacional de Circ atorgat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, la pallassa Merche Ochoa, oferirà aquest estiu un curs intensiu de pallasso a La Circoteca, el Centre de Creació Circense que la companyia Cia. Passabarret té a Valls. Ochoa és un dels noms propis de la programació de cursos intensius que ofereix aquest espai de circ, on també destaca la presència de la reconeguda contorsionista Ane Miren, que oferirà un curs doble de flexibilitat i contorsió.

La resta de novetats són un curs especial de hula-hoop fitness i la incorporació de nenes i nens d’Educació Infantil a «La Setmana dels Petits». També es repetiran els dos cursos més reeixits de l’estiu 2014: masteler xinès i equilibris acrobàtics. Diumenge va finalitzar la programació a la carpa de circ de Passabarret, «El Circ de Valls», i la companyia ja torna a activar una nova proposta amb els seus cursos d’estiu.

«La veritat és que hem mimat molt la programació de cursos d’aquest any», comenta Dèlia Batet, responsable de La Circoteca. Oferirà un curs intensiu de catorze hores el 25 i 26 de juliol.

D’altra banda, també destaca el curs d’Ane Miren, probablement la contorsionista més destacada del país i una cara més que coneguda a tots els festivals del gènere. Miren, d’origen basc, ha dedicat els darrers anys a la formació, especialment amb el seu curs que compagina la flexibilitat i les contorsions. De fet, és un curs especialment interessant tant per aficionats al circ, com a la dansa o les arts escèniques físiques en general.

Ane Miren ha estat una gran ambaixadora del circ nacional, amb diferents aparicions televisives o la seva participació en l’espectacle «Tranuits Circus», on feia contorsions damunt del piano que tocava Lluís Lach. Serà un curs de vuit hores (per qui només vulgui fer flexibilitat) o de setze hores (qui vulgui combinar flexibilitat i contorsió), que es farà en quatre dies, del 13 al 16 de juliol.

L’artista Gisela Martí, membre de Les Pires, oferirà també un curs especial de «Hula-hoop Fitness» del 10 al 13 d’agost, com a novetat 2015. Es tracta d’una tècnica clàssica de circ, però orientada a l’exercici físic d’una manera divertida. Es donaran les eines per poder seguir practicant aquest element de manera lliure, i el curs durarà també vuit hores, dividides en quatre tardes, del 10 al 13 d’agost. Si bé l’any passat La Circoteca ja va oferir un curs especial per als infants, enguany s’obren les portes de l’espai als nens més petits, a partir d’Educació Infantil.

Comentarios
Multimedia Diari