Més de 2.500 persones visiten la XXIV Exposició de Bolets

L’entitat Tocats del Bolet va servir 170 quilos de menjar a 500 persones en la degustació de diumenge

23 octubre 2018 16:10 | Actualizado a 23 octubre 2018 16:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 2.500 persones van passar aquest cap de setmana per la 24a edició de l’Exposició de Bolets Vila del Morell. Una exitosa cita que combina cultura i gastronomia i que ja tenen marcada en vermell al calendari els aficionats a la micologia del nostre territori. Una mostra organitzada per l’entitat local Tocats del Bolet amb la col·laboració de l’Ajuntament del Morell.

Com és habitual, s’hi van poder veure unes 200 espècies classificades, i més d’una vintena sense classificar, la gran majoria de les quals de Conca i Terol.

Aquestes són les zones on els membres de Tocats del Bolet van trobar més exemplars, però també n’hi havia alguns de Navarra i els Pirineus. D’aquesta manera, els visitants han gaudit d’una gran varietat micològica, amb exemplars tant comestibles com no comestibles, ja que una de les finalitats d’aquesta iniciativa anual és donar a conèixer les varietats verinoses per ampliar el seu coneixement i identificació per part de la població.

Durant el cap de setmana, el degoteig de visitants que s’han acostat a la sala d’actes de l’Ajuntament morellenc ha estat constant, i hi han vist els bolets en reproduccions en miniatura dels seus respectius hàbitats naturals, un aspecte que valoren especialment els més experts, que prefereixen passar per la mostra el primer dia i veure els exemplars com més frescos millor.

Pel que fa a la tradicional degustació de diumenge al migdia, hi van assistir unes 500 persones que van tastar diferents receptes elaborades amb els bolets com a ingredient principal. En total, es van consumir uns 170 kg de menjar.

Finalment, la mostra dedicada als bolets d’aquest cap de setmana es va completar amb parades de venda de productes relacionats amb la micologia instal·lades a l’exterior de l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari