Més de 200 ciutadans de l'Alt Camp i la Conca s'autoinculpen pel 9-N

A les 12 h una cua de centenars de persones recorria la vorera de davant els jutjats de Valls. La convocatòria, feta per l'ANC, tenia com a objectiu donar suport a les autoritats

Montse Plana

Whatsapp
Cua davant dels jutjats de Valls per autoinculpar-se d'haver participat al 9-N. Foto: Montse Plana

Cua davant dels jutjats de Valls per autoinculpar-se d'haver participat al 9-N. Foto: Montse Plana

222 persones de l’Alt Camp i la Conca van autoinculpar-se ahir al migdia als jutjats de Valls per haver participat a la consulta del 9-N. Amb aquesta acció van respondre a la campanya que l’ANC està duent a terme arreu de Catalunya en solidaritat a les autoritats polítiques denunciades per les institucions espanyoles arran de la consulta. Ahir també va ser el torn del Priorat, on l’ANC va convocar la ciutadania a les 12 h als jutjats de Falset.

A Valls, la convocatòria, feta per les diferents assemblees territorials de l’Alt Camp i la Conca, era també a les 12 h, però minuts abans ja arribaven els primers participants. Molts ja portaven el document d’autoinculpació imprès de casa, però d’altres van aprofitar per emplenar-lo a l’estand que l’ANChavia preparar just al costat dels jutjats.

A mesura que l’hora s’aproximava, la cua era cada vegada més llarga. «Que veus quanta gent hi ha? Això és la independència», deia un pare al seu fill. La mitjana d’edat, però, era elevada i alguns en feien broma: «Sembla el dinar del jubilat». Quan va arribar el moment, els autoinculpats van anar entrant als jutjats i es van dirigir cap a la tercera planta, on el personal del jutjat número 3 de Valls va segellar els documents i se’n va guardar una còpia de cadascun, en total 222.

«Amb aquesta jornada volem mostrar la nostra disconformitat», va declarar el responsable de comunicació de Valls Alt Camp per la Independència, Jordi Bofarull. També va explicar que considera l’acció del govern espanyol com a il·legítima i que «s’ha de deixar enrere un estat sense garanties democràtiques».

L’ANC havia avisat els jutjats de Valls que es duria a terme aquesta acció la setmana passada i, segons Bofarull, no hi va haver inconvenients.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También