Més de 300 estudiants es manifesten a Tarragona contra la nova reforma universitària

La vaga a la URV registra un seguiment del 95% a Vila-seca, del 85% a Catalunya i Sescelades, i del 60% a Bellisens i Terres de l'Ebre (Àudio)

19 mayo 2017 23:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més de 300 estudiants s'han manifestat aquest migdia pel centre de Tarragona contra la reforma universitària impulsada pel ministre Wert, que suposarà reduir la durada dels graus de quatre a tres anys. Amb crits de "Volem beques i no hipoteques!" i "No a la privatització!", els alumnes han denunciat que el nou model, conegut com 3+2, encarirà les matrícules i limitarà l'accés a la universitat. La protesta ha tingut lloc en la segona jornada de vaga d'estudiants universitaris. A la Universitat Rovira i Virgili (URV) l'aturada ha registrat un seguiment del 95% al Campus de Vila-seca, del 85% a Catalunya i Sescelades, del 60% a Bellisens i Terres de l'Ebre, o del 30% al Baix Penedès.

La reforma universitària impulsada pel govern espanyol ha buidat les aules i ha tret els alumnes al carrer coincidint amb la segona jornada de vaga a la universitat. A Tarragona, s'han portat a terme dues manifestacions durant aquest dijous al matí. A les onze, unes 300 persones convocades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han participat en una marxa entre el Campus Catalunya i el rectorat de la URV, on el rector ha rebut una representació dels alumnes.

Cap a les dotze del migdia, la plaça Imperial Tàrraco ha estat el punt de partida d'una altra manifestació, en aquest cas convocada pel Sindicat d'Estudiants. La protesta, que també ha aplegat més de 300 estudiants, ha recorregut la Rambla Nova fins al Balcó del Mediterrani i ha finalitzat davant del la seu del Departament d'Ensenyament, al carrer Sant Francesc. A la ciutat, el Sindicat d'Estudiants també ha aprofitat per reclamar a l'Ajuntament la cessió d'un local.

El decret conegut com 3+2, que planteja tres anys de grau i dos de màster, ha estat l'epicentre de les crítiques dels estudiants, que han llençat crits i han mostrat pancartes contra la mesura. El portaveu del Sindicat d'Estudiants a Tarragona, Beto Matanza, ha el decret impulsat pel ministre Wert suposa "el tancament definitiu de la universitat per a les famílies treballadores" i comportarà un cost de fins a 20.000 euros dels estudis universitaris. "És una barrera insalvable per a la immensa majoria d'estudiants", ha lamentat.

Segons el Sindicat, l'aturada d'aquest dijous ha tingut un seguiment del 95% a secundària i del 90% a la universitat. Segons les dades de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la vaga ha tingut una incidència desigual en els diferents centres de la demarcació. La universitat calcula que l'assistència d'alumnes a classe aquest dijous ha estat del 5% al Campus de Vila-seca, del 15% als Campus Catalunya i Sescelades, del 30% a la Facultat d'Educació i Psicologia, del 40% al Campus de les Terres de l'Ebre i a Bellisens, del 60% a Medicina i Ciències de la Salut i del 70% al Baix Penedès.

Comentarios
Multimedia Diari