Més de 350 expositors en 1,5 km de carrers a la 61a edició de la Firagost

Els organitzadors i col·laboradors dela festa ja han fet la reunió anual i els carrers centrals ja vesteixen els tendals

19 mayo 2017 22:11 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls està a les portes de viure la 61a edició de la Firagost, la Fira-Exposició del Camp Català. Serà el dimarts 4 d’agost i dimecres dia 5 quan els carrers de la ciutat s’ompliran de fruites, verdures, vins, plantes, jardineria, productes artesans, maquinària agrícola i automoció.

Enguany, la fira tornarà a acollir més de 350 expositors vinguts d’arreu de Catalunya, entre els quals hi haurà més de 30 cooperatives agrícoles. L’espai expositiu ocuparà més de 40.000 metres quadrats del centre de Valls, el que representa més d’1,5 quilòmetres.

Les preparacions ja han començat. De fet, el 10 de juliol ja es va celebrar la reunió anual del organitzadors i col·laboradors de la Firagost i també la Gran Festa de la Calçotada per valorar l’edició passada i configurar el programa d’actes i activitats de la d’enguany. A més a més, els carrers ja es vesteixen amb els típics tendals de la festa per fer front a la calor del mes d’agost.

Serà el dia 4 a les set de la tarda quan s’inaugurarà oficialment la Firagost. L’acte se celebrarà al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Valls i comptarà amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. A continuació, les autoritats visitaran la fira. Al carrer de la Cort s’hi trobaran fruites, verdures i fruits secs, però també productes elaborats com vins, caves, olis, misteles i mel. D’altra banda, la plaça del Quarter, carrer Francesc Català Roca i carrers del voltant acolliran com cada any exposicions de ceràmica, terrissa i artesania, mentre que al carrer del Teatre i al Pati, s’hi trobaran els estands d’embotits i alimentació artesanal.

Al carrer Germans Sant Gabriel hi haurà estands institucionals i al passeig de l’Estació i al carrer Vallvera, la mostra de maquinària agrícola i vehicles. Les exposicions estaran obertes des de les 10 del matí de dimarts i fins la matinada. El dimecres, la fira acabarà vora les 20.30 h.

Activitats paral·leles

La Firagost es complementarà amb un seguit d’activitats, que aniran des de conferències a cercaviles i concursos. Un dels clàssics de la festa és la Cursa-Concurs de Portadors de Saques d’avellanes, que enguany ja arriba a la trentena edició; i la XXV Cursa Femenina de Portadores de Mitges Saques d’avellanes. Totes dues carreres es faran dimarts a les onze de la nit al passeig de l’Estació. D’altra banda, el Pati acollirà el V Concurs de beure en porró i el Kursaal el XXXVI Concurs d’Arrossegament de cavalleries amb trineu.

Comentarios
Multimedia Diari