Més de 350 expositors paticiparan a la Firagost de Valls

La fira compta amb un ampli programa d’activitats, entre les que destaquen les curses de portadors de saques d’avellanes

23 julio 2018 18:35 | Actualizado a 24 julio 2018 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 350 expositors, més d’1,5 quilòmetres d’exposició repartitspel centre de Valls i 40.000m2. Aquestes són algunes de les xifres de la 64a edició de la Firagost, la fira-exposició del camp català. Només queda una setmana, i tot està a punt. Els tendals col·locats als carrers, i tot preparat per acollir una edició més. Com és tradició es celebra el primer dimarts i dimecres d’agost, i que enguany es durà a terme els dies 31 de juliol i 1 d’agost.

La fira compta amb un ampli programa d’activitats paral·leles, entre les que destaquen les curses de portadors i portadores de saques d’avellanes, concurs de cavalls d’arrossegament en trineu, concerts o mostres de productes artesanals, entre molts d’altres. 

El conseller d’Interior a la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch serà l’encarregat de presidir l’acte de presidència. Ho farà el proper dimarts a les set de la tarda al Saló de Plens de l’Ajuntament de Valls. 

I és que com sempre s’hi podrà trobar una àmplia varietat de fruits del camp, vins i caves, productes agroalimentaris de qualitat, herboristeria, alimentació artesanal, maquinària agrícola, ceràmica, artesania o vehicles al centre de la capital de l’Alt Camp.

L’activitat de la Firagost estarà repartida en diferents carrers. Així doncs, al carrer Germans Sant Gabriel, hi haurà els estands institucionals. A la plaça del Quarter, carrer Francesc Català Roca i carrers del voltant, es presentarà una àmplia exposició de ceràmica, artesania i parades diverses. Els estands d’embotits i alimentació artesanal es trobaran al carrer del Teatre.

Al passeig de l’Estació i en un tram del carrer Vallvera hi haurà una destacada mostra de maquinària agrícola i vehicles, amb totes les novetats en els sectors de la maquinària i l’automoció.Per segon any consecutiu, hi haurà el Firagost Market, en què participen els establiments de moda i complements de Valls.

Per cloure la Firagost,i com és tradició, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, el proper dimecres 1 d’agost faran l’actuació castellera. Serà a partir d’un quart de nou del vespre a la plaça del Blat.

Concursos i mostres

La Firagost es caracteritza pels fierents concursos i mostres. Com per exemple, la XI Mostra de Cerveses Artesanes a Valls i la III Mostra de Food Trucks a la plaça El Pati i al Pati de Sant Roc hi haurà la Mostra de Bonsais.

Els més petits podran jugar i ballar a la Festa Holi a l’Auditoriu de Mas Miquel. Els concursos també ocupen una part important del programa de la Firagost amb certàmens que es faran dimarts com el VIII Concurs de beure en porró, el 39è Concurs d’arrossegament de cavalleries amb trineu, la 33a Cursa-concurs de portadors de saques d’avellanes i la 28a cursa femenina de portadores de mitges saques d’avellanes. Un dels actes amb més expectació.

Els amants dels cavalls tindran tres propostes pensades per a ells dimecres amb el Mercat de Tracte Equí, la passejada amb ponis i carrets i l’espectacle eqüestre. 

Comentarios
Multimedia Diari