Més de 40 activitats per la Setmana de la Ciència

Fins al 18 de novembre, la Universitat ha ideat un programa ple d’actes de caràcter científic 

09 noviembre 2018 11:39 | Actualizado a 17 noviembre 2018 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Setmana de la Ciència és l’esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l’àmbit europeu. Durant uns dies, un gran nombre d’entitats i institucions d’arreu organitzen activitats amb l’objectiu de fomentar l’interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d’ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.
Aquest 2018, la Setmana de la Ciència coincideix amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea i amb la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista català Pompeu Fabra i té lloc des d’avui al 18 de novembre.
Amb motiu d’aquest esdeveniment, la URV organitza la sisena edició de l’activitat Ciència al Teatre, el 13 de novembre al matí, al Teatre Bartrina de Reus. S’ha preparat un espectacle que combina la final del concurs Vols saber què investigo? i els monòlegs dels Big Van, científics sobre rodes.

La Setmana de la Ciència al Campus Extens ofereix tallers i activitats als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre on hi ha una de les seus del campus extens de la Universitat, amb l’objectiu d’obrir aquest esdeveniment a nous públics i al territori.
D’altra banda, arriba la sisena edició del programa ‘Fem recerca!’, una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics, i ser-ne els protagonistes durant unes hores. 
S’organitzen al CRAI de Sescelades tallers experimentals on un miler d’alumnes dels darrers cursos de primària i de secundària realitzen activitats senzilles i atractives que il·lustren diversos continguts científics.
També i des d’aquesta setmana s’està duent a terme la ruta científica Antoni de Martí i Franquès, una ruta teatralitzada que apropa la figura d’aquest químic català que tenia el seu laboratori a Tarragona.

D’altra banda, aquest novembre comença el cicle ‘La ciència de la xocolata’ amb tallers, que es faran a la Biblioteca de Torredembarra, i tenen aquest aliment com a fil conductor per acostar-lo a nens i nenes des de diferents disciplines científiques.
També s’hi poden trobar activitats variades i adreçades a tota mena de públic organitzades també per l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), que organitza el taller Química en Família, l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), Eurecat i CaixaFòrum Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari