Més de 50 infants gaudeixen del menjador escolar durant l'estiu a Constantí

Des de finals de juny fins a principis de setembre, nens i nenes del municipi disposaran d'aquesta ajuda que té com a objectiu evitar casos de malnutrició

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els nens i nenes que a casa seva es troben en una situació econòmicament adversa troben en les beques menjador una manera d’assegurar-se un àpat al dia. Això, però, únicament serveix per al període escolar. Un cop arribades les vacances d’estiu, les escoles tanquen portes i els infants queden de nou desemparats.

L’Ajuntament de Constantí enguany s’ha fet ressò d’aquesta problemàtica que cada vegada afecta a més famílies. En aquest sentit, ha trobat la manera d’assegurar-se que aquests nens i nenes puguin, almenys, dinar en condicions, tot mantenint els menjadors escolars oberts durant l’estiu.

L’actuació ha estat plantejada per l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Constantí com a prioritària per tal de detectar i garantir la cobertura de les necessitats d’alimentació dels infants. L’objectiu, per tant, és evitar casos de malnutrició.

Segons assenyala la regidora d’Ensenyament i Serveis Socials de Constantí, Dolors Fortuny, més d’una cinquantena d’infants del municipi s’han adherit a aquesta ajuda que va destinada a aquells nens i nenes que ja durant el curs gaudeixen de beca menjador. «Aquest és el primer any que duem a terme la iniciativa i la intenció és que tingui continuïtat», assegura Fortuny.

El servei s’ha centralitzat en una de les dues escoles d’educació infantil i primària del municipi, a l’Escola Centcelles. Des de finals de juny que el menjador resta obert de dilluns a divendres.

La iniciativa s’allargarà fins a principis de setembre, quan el curs escolar torni a començar i els més petits ja puguin tornar a adherir-se a les ajudes que ofereix el Consell Comarcal.

 

100.000 euros en beques

Per a aquest any 2015, l’Ajuntament de Constantí va aprovar una partida de 100.000 euros destinada a beques menjador. Durant el curs, l’Ajuntament es va fer càrrec del 50% de les ajudes que ofereix el Consell. Les beques d’aquest estiu, en canvi, van al 100% a càrrec de l’Ajuntament, el que suposa una despesa total de 20.000 euros. Dolors Fortuny recorda que aquesta és una acció que ja es contemplava al programa electoral del PSC.

Comentarios
Multimedia Diari