Més de 600 persones participen en la Festa de l’Oli

400 socis productors es troben immersos en la campanya de recollida de la collita. Es preveu acabar a principis de desembre

27 noviembre 2017 07:40 | Actualizado a 27 noviembre 2017 07:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Societat Agrícola va organitzar ahir a davant de la Cooperativa de Valls, una nova edició de la Festa de l’Oli Nou, i va permetre tastar el tradicional esmorzar d’olivaire. Hi van participar més de 600 persones.

Els prop de 400 socis productors d’oliva de l’Agrícola de Valls en les més de 415 hectàrees conreades es troben immersos en la campanya de recollida de la collita. Es preveu acabar a principis de desembre. Enguany la collita és molt bona tot i haver patit una sequera important.

Per la seva part Joan Linares, gerent de la Cooperativa va manifestar ahir durant l’acte que «aquest increment només és a Valls, ja que altres comarques no passa». Pel que fa a les xifres «es podrien superar els 200.000 quilos d’oli», va explicar.

Joan Llorach, president de la Cooperativa Agrícola de Valls va afirmar que «enguany hem superat la previsió de collita, respecte a l’any passat». Pel que fa al preu «l’hem mantingut igual, a 26 € la garrafa», va afegir.

Durant la jornada els assistents van visitar el trull, i van tastar el tradicional esmorzar

La jornada festiva i esperada pels socis i per molts visitants a la capital de l’Alt Camp, va començar a les deu del matí amb una jornada de portes obertes al trull, per veure’n les instal·lacions, el seu funcionament i també el raig d’oli. A la mateixa esplanada de l’aparcament de la cooperativa va tenir lloc el tradicional esmorzar d’olivaire.

Paral·lelament, a les onze del matí i fins a le dotze del migdia hi va haver l’actuació dels combos de l’Escola Municipal de Música de Valls. A més els més petits van jugar als inflables col·locats a la mateixa esplanada. Tots els actes eren gratuïts i de lliure accés.

DOP Siurana

L’oli de la Societat Agrícola de Valls emprat dins la DOP (Denominació d’Origen Protegida) Siurana, es podrà trobar en les tradicionals garrafes de 5 i 2 litres i amb altres formats com l’ampolla de vidre de tres quarts, de mig i d’un quart.

La DOP Siurana inclou tota la conca natural del riu Siurana i alguns municipis veïns, distribuïts per les comarques del Priorat, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre, l’Alt i el Baix Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà. La varietat de l’oliva és un 90% d’Arbequina i un 10% de Morruda i Rojal.

Comentarios
Multimedia Diari