Más de Tarragona

Més de 800 croquetes a la Plaça del Rei de Tarragona

La fira de productores de proximitat Aproxima't desembarca aquest dissabte 15 de juny a la Plaça del Rei de Tarragona amb la I Gran Encroquetada Popular de Tarragona i la Mostra de Cervesa Artesana de Tarragona

Diari de Tarragona

Whatsapp
Més de 800 croquetes a la Plaça del Rei de Tarragona

Més de 800 croquetes a la Plaça del Rei de Tarragona

La I Gran Encroquetada Popular de Tarragona arriba a la ciutat de la mà de la Fira de Productores de Proximitat APROXIMA'T, que tindrà lloc aquest proper dissabte 15 de juny a la Plaça del Rei de Tarragona. Durant la jornada, a partir de les 12:00 hores, està previst que es distribueixin més de 800 croquetes entre totes les persones assistents a la fira, que també podran gaudir de les parades de productores de proximitat i d'una mostra de cerveses artesanes.

Entre les croquetes que es serviran, la majoria d'elles inèdites i totes fetes amb productes de proximitat, es podran tastar les croquetes de blanc i negre del Boada, en homenatge al mític bar de Tarragona que recentment ha tancat les seves portes.

A més, també es podran tastar croquetes de carn de vedella cuita a baixa temperatura, de formatge blau amb cireres, d'arròs amb verdures, de sobrasada, mel, nous i formatge de cabra, mós de pizza amb pinya, de sípia en la seva tinta, de carbassó amb mascarpone, d'ànec amb peres, de quinoa farcides de provolone, de blanc i negre del Boada de TGN, d'arròs amb verdures, mós de melós, de romesco de tonyina o de rostit de carn, entre d'altres.

Mercat de proximitat i cervesa artesana

La I Gran Encroquetada Popular de Tarragona s'emmarca dins els actes de la fira APROXIMA'T, que arriba per primer cop a Tarragona. El grup de consum La Bajoca, un grup de mestres cervesers —Kesse (Tarragona), Ona (Vila-seca) i Clandestines (Montferri)— i el Casal Popular Sageta de Foc han decidit unir esforços aquest mes de juny per promoure aquest nou esdeveniment.

Aproxima't, la I Fira de Productores de Proximitat de Tarragona, tindrà lloc el proper dissabte 15 de juny a la Plaça del Rei de Tarragona i ja compta amb la participació confirmada d'artesans de tot tipus. De moment han confirmat la seva assistència productores de formatges i iogurts (La Segalla, L'Albiol – Selva del Camp, el Boc de Mont-ral, Alt Camp, i D'Aquí Formatges, Baix Llobregat); de xocolata, cremes i dolços (Menjamiques, Bràfim); de sabons, xampús i cosmètica ecològica (Les Bombolletes, Valls); de mel de primera qualitat (La Casa de la Mel, Mel el Remei, Alcover); d'una gran varietat de fruites i verdures ecològiques (La Magalla, Bràfim); i de llegums (Cal Camat, El Vendrell).

La fira comptarà amb paradetes de promoció i venda durant tot el dia, entre les 11:00 i les 22:00 hores, però l'objectiu és arribar a tots els públics i que Aproxima't es converteixi, també, en un espai d'oci i gaudi pels assistents. Per això, la fira ha anunciat que durant tota la jornada restaran obertes les aixetes dels barrils de cervesa artesana. A més, les cerveses es podran maridar amb l'oferta inèdita de croquetes de temporada, a càrrec del servei de cuina del Casal Popular Sageta de Foc de Tarragona, que també servirà un dinar a l'aire lliure amb productes ecològics i que durant tot el dia restarà a la plaça, com a punt d'informació i servei del públic que s'apropi. També està previst un pica a pica per l'hora de sopar, fins les 22:00 hores.

Finalment, la jornada estarà amenitzada amb la música de dos clàssics de la ciutat: Ganja Nights i Club Vinil de Tarragona, que actuaran durant el mat-i-migdia i la tarda-vespre respectivament.

La fira de productes artesans s'emmarca dins el programa de festes de Sant Joan de Tarragona i l'organització ha obert un compte a la xarxa social Twitter (@Taproxima), a Instagram (fira_aproximat) i a Facebook (@aproximat.tarragona) per promoure l'esdeveniment i donar a conèixer les novetats que vagin sorgint o altres activitats que s'organitzin el mateix dia 15 a la Plaça del Rei.

La I Fira Aproxima't arriba a Tarragona amb croquetes, cervesa artesana i productes de proximitat

La Fira comptarà amb paradetes de promoció i venda durant tot el dissabte 15. A més, durant tota la jornada restaran obertes les aixetes dels barrils de cervesa artesana, que es podran maridar amb una oferta inèdita de croquetes de temporada

El programa d'Aproxima't, I Fira de Productores de Proximitat de Tarragona, és el següent:

Dissabte 15 de Juny – Plaça del Rei (Tarragona)

11:00 – Inauguració de la Fira: comença Aproxima't!

12:00 – Vermut de la terra amb Encroquetada popular (croquetes de temporada, inèdites i d'autor a càrrec del cuiner Santi Fortuny Pàmies). Es serviran croquetes fins exhaurir existències.

12:00 – Inici de l'actuació de Ganja Nights, amb Great Alice & Didi Goat

14:00 – Dinar Popular, amb Falafels, Amanida, Rodó a la Salsa de Cervesa Negra i Salsa de Iogurt. Tot fet amb productes artesanals i de proximitat.

18:30 – Tast de Cerveses: cata comentada amb la presència dels principals artesans/mestres cervesers de Tarragona

19:00 – Sessió musical als plats amb Club Vinil Tarragona.

21:00-22:00 – Pica-pica i tancament.

Temas

Comentarios

Lea También