Més de tres dècades del Ball de Diables de la Riera

El dia 20, festivitat de la patrona, a la sortida d’ofici protagonitzen
la representació de l’entremès de Santa Margarida i el Drac

17 julio 2020 07:40 | Actualizado a 17 julio 2020 08:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un dels elements de cultura popular i tradicional amb més visibilitat a les festes de la Riera és el Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera, entitat que engloba també el Drac de Santa Margarida.

El seu origen es remunta a l’any 1987, per tant l’entitat ha complert 33 anys d’existència, amb un ric bagatge de participació festiva a la vila i a altres indrets. El Ball de Diables de la Riera és membre de la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlament de Catalunya.

El Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera s’encarrega d’organitzar diversos actes essencials a la festa, com el sopar popular de la Placeta, i l’espectacular correfoc a la nit. El dia 20 festivitat de la patrona Santa Margarida, a la sortida d’ofici protagonitzen la representació de l’entremès de Santa Margarida i el Drac. En aquest entremès el Drac balla amb una nena que representa la Santa, escollida a sorteig entre les candidates presentades. Es combina una part de dansa i una altra de dramatitzada, tot aprofitant part dels textos i les músiques del ball parlat de Santa Margarida. El Drac de Santa Margarida es va construir el 2011, la bèstia de foc que va ser guardonada amb el primer premi al Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida l’any 2018.

També, després de participar en la sortida de tot el seguici festiu rierenc, davant l’església hi ha el ball parlat dels diables, on es reciten els satírics versots inspirats en temes d’actualitat local i context general.

Comentarios
Multimedia Diari