Més d’una vintena d’actes a la Festa Major de Sant Pere

L’Ajuntament i la Societat Cultural Recreativa han sumat esforços per tal de tirar endavant un programa per a tots el publics

27 junio 2017 11:23 | Actualizado a 27 junio 2017 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des d’avui i fins al proper diumenge, dia 2 de juliol, el municipi acollirà una vintena d’actes tant lúdics com tradicionals i religiosos. Els actes s’iniciaran aquesta tarda amb el despertar dels elements festius que tindrà lloc a la plaça de la Generalitat. Tot i això, el tret de sortida oficial de la Festa Major de Sant Pere serà demà quan, després de donar el toc de festa des del campanar de l’església, el conseller editorial del Diari de Tarragona, Josep Ramon Correal, pronunciarà el tradicional pregó. A partir d’aquí, se celebrarà el tradicional sopar de gala, en aquesta ocasió amenitzat per l’actuació de Maria Jacobs, i després els actes s’aniran succeint sempre sota la voluntat d’aconseguir que grans i petits puguin gaudir de la festa major del municipi.  

Ja el dia de Sant Pere, festivitat al municipi, se celebrarà la missa solemne en honor a Sant Pere Apòstol, la qual tindrà lloc a l’església de Perafort. Després d’aquest acte tradicional i al llarg de la tarda, es faran diferents actes lúdics. En primer lloc, els més petits del municipi podran passar una bona estona als inflables instal·lats al carrer Joan Palau, on també se celebrarà una desfilada de costura a partir de les 19.30 h. Així mateix, la sala de vídeo del Casal de Perafort acollirà aquest mateix dia la inauguració de l’exposició de manualitats, restauració i puntes de coixí, on de manera anual es mostren les meravelloses creacions fetes per les veïnes i veïns del poble. 

Les activitats organitzades estan destinades per a que grans i petits puguin gaudir de la Festa Major de Sant Pere

Les piscines municipals acolliran el parc aquàtic entre les 11 i 14 i les 16 i les 19 hores del divendres, dia 30, una opció refrescant i divertida per als calorosos dies d’estiu. Ja quan el sol hagi baixat, a les 19.30 h de divendres, els veïns i veïnes podran gaudir d’una masterclass d’aeròbic que tindrà lloc a la plaça de la Generalitat. Finalment, el dia clourà amb la celebració de la Nit Jove amb la Muntband i disco mòbil que s’instal·larà al carrer Joan Palau. 

La Festa Major de Sant Pere de Perafort encararà la seva recta final el cap de setmana. D’una banda, dissabte al matí se celebrarà una gimcana popular que anirà seguida d’una festa de l’escuma a la plaça de l’Església. Aquest dia, la diversió continuarà amb la baixada d’andròmines que tindrà lloc al carrer Colom. Després de la que es preveu que sigui una gran demostració d’enginy i sentit de l’humor, arribarà el torn de la cercavila popular que anirà a càrrec de la Llumeneta, el Llumenot, les Avellanes Gironelles i altres elements del bestiari de l’entorn. El punt de partida d’aquesta cercavila serà l’avinguda Catalunya, on tots aquests elements es concentraran una estona abans de començar el recorregut pel poble. I per als que encara els quedin forces, el dia finalitzarà amb el concert de festa major a càrrec de La Principal de la Bisbal.

L’últim dia dedicat a la festa major de Sant Pere a Perafort s’iniciarà amb una activitat esportiva. En concret, la de la volta ciclista que recorrerà part dels camins del poble i l’entorn. Al migdia, tindrà lloc una missa cantada en honor al patró i, ja a la tarda, la companyia Passabarret oferirà l’espectacle infantil Rodolfo i Rita a la plaça de l’Església. El dia, i amb ell la festa major, finalitzarà amb el sopar de pa amb tomàquet amenitzat per la Bandarra Orquestra i amb el llançament de petards de fi de festa que es farà des de l’avinguda Catalunya. D’aquesta manera Perafort acomiadarà, un any més, la seva festa major en honor a Sant Pere.

Comentarios
Multimedia Diari