Més ofertes de feina que titulats en Enginyeria Informàtica a Tarragona

Es calcula que a la demarcació hi ha un centenar d'ofertes de feina vacants de l'àmbit de la informàtica i les telecomunicacions adreçades a enginyers

19 mayo 2017 22:54 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les empreses de la demarcació de Tarragona busquen persones titulades en Enginyeria Informàtica per fer créixer el negoci, però moltes no troben a qui contractar, ja que el nombre de professionals formats és insuficient al territori. Actualment a la Universitat Rovira i Virgili (URV) es graduen uns 30 estudiants cada curs en aquesta disciplina. Des del Clúster TIC Catalunya Sud, que agrupa les empreses del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, consideren que aquesta xifra s'hauria de doblar, com a mínim, per fer front a la demanda del món empresarial. Actualment el percentatge d'ocupació dels titulats en Enginyeria Informàtica a la universitat tarragonina és del 100%.

Enginyeria de programari, programació Android, responsable de CRM, desenvolupador J2EE i .NET. Darrere d'aquestes expressions hi ha ofertes de feina vacants a la demarcació de Tarragona en empreses del sector de la informàtica i les telecomunicacions. "Al sector hi ha molta demanda i les empreses volen augmentar el negoci", explica Robert Marquès, mànager del Clúster TIC Catalunya Sud. "Com que no hi ha prou professionals titulats, no troben nous treballadors i no poden créixer", afegeix.

El Clúster TIC Catalunya Sud és una associació que agrupa tant empreses com entitats públiques, treballa per la competitivitat de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) al Camp de Tarragona i a les Terres del Ebre, i rep el suport de la Universitat Rovira i Virgili. Actualment aquest organisme està format per 42 empreses i "moltes busquen nous treballadors amb competències de TIC", explica Marquès.

"N'hi ha una, per exemple, que necessita incorporar seixanta persones que no troba", destaca el mànager del clúster. Però la demanda d'enginyers informàtics no només s'origina en aquest sector: "Moltes empreses d'altres àmbits, com Port Aventura, Borges, Lear o Idiada, també necessiten incorporar aquests professionals per dissenyar les solucions que necessiten en el seu dia a dia", afegeix.

A causa d'aquesta demanda, el percentatge d'ocupació dels titulats en Enginyeria Informàtica a la URV és del 100 %, segons l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). Aquestes dades s'extreuen de la cinquena enquesta d'inserció laboral d'AQU Catalunya, que se centra en els estudiants que van finalitzar l'any 2010 i van ser enquestats el 2014.

A més, entre els enquestats no hi ha treball a temps parcial i més de la meitat dels contractes són fixos. Pel que fa als salaris, són bons, ja que es concentren en la franja dels 24.000 i 30.000 euros anuals. També cal esmentar l'adequació dels estudis a la feina, amb nul·la sobreeducació. "Aquesta dada destaca molt perquè és la millor de tot Catalunya", explica Ferran Mañé, director de l'Observatori de l'Ocupació de la URV.

L'estudi també indica que un 91 % dels titulats en Enginyeria Informàtica enquestats tornaria a escollir la URV per dur a terme la seva formació, "cosa que demostra una satisfacció molt alta amb la Universitat", afegeix Mañé.

A la URV es graduen cada curs entre 30 i 40 enginyers informàtics, una xifra "molt per sota de les necessitats del sector", explica el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, Domènec Puig. De fet, una de cada quatre ofertes que es publiquen a la borsa de treball de la URV estan adreçades a aquesta disciplina. Des del Clúster TIC i l'ETSE es calcula que el nombre d'estudiants que es graduen en Enginyeria Informàtica cada curs a Tarragona s'hauria de doblar, com a mínim, per fer front a les necessitats productives de les empreses i entitats de la demarcació.

Per aquest motiu, treballen per donar a conèixer aquest àmbit professional i aquests estudis entre els futurs universitaris. "Volem trencar els mites que hi ha a l'entorn de les enginyeries, ja que el perfil d'estudiant és molt divers", explica Domènec Puig. "Com en qualsevol altra titulació, per estudiar-la només cal tenir perseverança i que a l'alumne li agradi", conclou.

Comentarios
Multimedia Diari