Més vigilància a Santa Coloma de Queralt davant l'onada de robatoris

Els comerciantsvan convocar ahiral vespre una concentració per la 'gran preocupació' que hi ha al municipi

19 mayo 2017 23:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d’Esquadra han intensificat la vigilància a la localitat de Santa Coloma de Queralt on, des de fa dues setmanes, s’hi ha detectat un «augment puntual» de robatoris. En concret, els fets han tingut lloc en diversos establiments comercials i, en alguns casos, han anat acompanyats de violència. L’últim episodi va tenir lloc el diumenge passat al vespre, quan un home va atracar una benzinera armat amb una pistola.

Els comerciants veuen amb preocupació aquesta onada de robatoris i demanen més presència policial. Per això, van convocar ahir al vespre a una concentració de protesta. L’alcalde, Ramon Borràs, també reclama més coordinació entre els Mossos de Montblanc, Cervera i Igualada.

Després de l’onada de robatoris que s’ha produït en els darrers 15 dies a Santa Coloma de Queralt, tant l’alcalde del municipi com el president de la Unió de Botiguers han manifestat la seva preocupació. El batlle, Ramon Borràs, ha explicat que «el municipi veu amb preocupació el que està passant perquè fins ara era un poble molt tranquil i mai no hi havia hagut incidències tan greus com les dels últims dies». Borràs ha expressat que són especialment preocupants els robatoris amb violència que hi ha hagut en tres establiments, «en què els lladres han utilitzat ganivets i una pistola».

Preocupació dels comerciants

Per la seva banda, el president de la Unió de Botiguers de Santa Coloma de Queralt, Josep Maria Manyé, ha apuntat que els comerciants del poble estan «molt preocupats», ja que «és una situació que no havia passat mai i ara tenim tots la por al cos». «No és normal que en tants pocs dies es robi tant», ha assenyalat Manyé. Per a tranquil·litzar-los, l’alcalde els va convocar a una reunió ahir dilluns al migdia i també va demanar «serenitat» a la població, ja que «la policia hi està treballant i els hem d’ajudar amb tot el que puguem».

Els comerciants van convocar ahir, a les vuit del vespre, una concentració davant de l’ajuntament per mostrar el seu rebuig als robatoris. Durant la concentració es va llegir un manifest on reclamaven més seguretat i més presència policial.

Fets puntuals

Per la seva banda, el sotsinspector Ferran Llanses, cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Montblanc, ha apuntat que Santa Coloma i, en general, tota la comarca, es tracta d’una zona tranquil·la on s’hi produeixen pocs fets delictius. «Aquest augment puntual de fets de les dues últimes setmanes no és habitual, per la qual cosa hem hagut de d’intensificar les accions de prevenció i d’investigació amb l’objectiu d’aturar-los», ha subratllat.

Els Mossos d’Esquadra demanen la col·laboració de la població amb l’objectiu de recopilar la màxima informació possible sobre aquest episodi. Segons la policia, no tots els fets presenten el mateix modus operandi, de manera que els investigadors s’estan centrant en identificar i localitzar l’autor o autors d’aquests robatoris.

Comentarios
Multimedia Diari