Afectacions al trànsit per la vaga de la química a Tarragona

Demà hi ha una vaga general de 24 hores per exigir que es garanteixi la seguretat al sector, després del greu accident ocorregut a la planta d'IQOXE el passat 14 de gener, que va causar la mort de tres persones

18 febrero 2020 18:51 | Actualizado a 19 febrero 2020 19:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els polígons petroquímics nord i sud de Tarragona estan convocats, dimecres 19 de febrer de 2020, a una vaga general de 24 hores per exigir que es garanteixi la seguretat al sector, després del greu accident ocorregut a la planta d'IQOXE el passat 14 de gener, que va causar la mort de tres persones.
La vaga, convocada per CCOO i UGT, també reclamarà la fi de la precarietat laboral que segons el parer dels sindicats està darrere de l'accident, que es va saldar amb la mort de dos treballadors i un veí del barri de Torreforta de Tarragona (Tarragonès).

Les incerteses sobre les causes de l'explosió a IQOXE, que havia estat sancionada fins en quatre ocasions per la Inspecció de Treball, i els dubtes sobre la gestió dels plans de protecció per risc químic han motivat la convocatòria de la vaga. A les aturades estan cridats tant els treballadors de les principals empreses dels polígons de Tarragona com de les auxiliars, gran part d'un sector que dóna feina a unes 35.000 persones a Catalunya, així com a la població de Tarragona i els seus voltants.
Segons ha informat CCOO, el sindicat majoritari al sector químic, la jornada arrencarà a les 4:30 hores i al llarg del matí es realitzaran diversos piquets informatius davant de plantes com les de Dow Chemical i Covestro (antiga Bayer). A les 11:00 hores, els vaguistes es concentraran a la fàbrica d'IQOXE, en un acte en el qual participarà el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, el secretari general d'indústria estatal de CCOO, Agustín Martín, i representants d'UGT.

Amb motiu de la concentració que es durà a terme a les 19:00 davant l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) per reclamar més seguretat a les indústries químiques amb el lema “volem seguretat, informació i cooperació”, l’Ajuntament de Tarragona ha posat a disposició dels ciutadans una sèrie de mesures per afavorir la mobilitat i minimitzar l’ús del vehicle privat.

D’una banda totes les línies de la flota d’autobusos municipals seran gratuïts a partir de les 17.30h i fins a l’últim servei de la nit i es preveurà, en cas de necessitat, reforçar la flota amb més vehicles.

D’altra banda, els autocars procedents d’altres municipis podran deixar als manifestants a l’Avinguda Marquès de Montoliu i aparcar a l’Avinguda Catalunya a l’alçada del Camp de Mart fins a finalitzar la manifestació, per tal de recollir-los.

La manifestació començarà a la Plaça Imperial Tarraco a les 19h i recorrerà la Rambla Nova fins al carrer Sant Francesc, davant de la delegació del Govern.

Comentarios
Multimedia Diari