Màgia, emocions i nervis a la Fàbrica de les Il·lusions

Reportatge. Aquest espectacle és una de les novetats d’aquest Nadal a la Cooperativa de Valls. Els nens entreguen les cartes als secretaris dels Reis Mags de l’Orient

02 enero 2020 21:40 | Actualizado a 03 enero 2020 12:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«He fet la carta amb retalls de revistes de les joguines que vull. Així ho entendran millor els Reis Mags», deia il·lusionada una de les nenes que entregava la carta a un dels secretaris dels Reis Mags. Acte seguit li segellaven la carta i la elaboraven per enviar. I és que aquests dies tenen molta feina. Han de preparar tots els presents i que arribin a temps a les cases dels més petits.

La Cooperativa Agrícola de Valls es converteix aquests dies en la Fàbrica de les Il·lusions. En aquest espai, els infants poden descobrir com el grup de secretaris i secretàries dels Reis preparen les joguines que repartiran la matinada del 5 de gener, recullen les cartes a l’Oficina Central de Correus i ordenen tota la informació per transformar les il·lusions en regals.

Els pares ahir embolicaven els regals, i els nens podien escriure algun desig. «Vull que tot vagi bé a tothom», «ser feliç per sempre» i «vull que el papa faci més feines de casa». Aquests són alguns dels desitjos que van deixar els nens ahir al matí. Alguns són per a ells i altres dirigits als seus pares o amics.

Al sortir, els nens estaven il·lusionats i nerviosos. «M’ha agradat molt», deia la Sara, una de les nenes que havia acabat d’entregar la carta als reis.

«Jo a la carta he demanat una llitera per a mi i per al meu germanet», explicava el Quim al costat del seu germà Pol i la seva mare. Explicava l’experiència viscuda: «Primer, un noi ha obert la caixa i han sortit unes estrelles vermelles i verdes i en un ascensor ens han portat a una fàbrica de joguines. Els pares se’ls han emportat i els feien embolicar uns regals», afirmava el Quim, content, després d’haver sortit de la Fàbrica de les Il·lusions.

«Jo he demanat un Playmobil. Espero que me’l portin», deia una altra de les nenes a la seva germana. Els infants també s’asseguren que els mapes dels secretaris del Ses Majestats hi apareixen les seves cases i així els podran localitzar el dia 5 a la nit.

1.350 persones

La Fàbrica de les Il·lusions de Valls és una de les novetats d’aquest Nadal, que es va estrenar ahir al matí i s’allargarà fins demà dissabte.

«Durant molts anys a Valls ha vingut el patge reial a recollir les cartes dels Reis i enguany hem volgut fer un pas més i que els nens puguin viure tota la màgia que s’amaga darrere les cartes de Nadal», subratllava la regidora d’Acció Cívica i Joventut de Valls, Laia Castells.

Unes 1.350 persones passaran per la cooperativa durant aquests tres dies per conèixer i viure la màgia dels preparatius, dies abans de rebre a casa els regals dels Reis Mags. Els grups són de 30 persones i està dirigit a nens de dos fins a dotze anys. Les entrades estan exhaurides.

Per la seva part, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, destacava que «aquest Nadal hem fet una programació adreçada per a tots els nens i el conte de Nadal també va ser un èxit».

Comentarios
Multimedia Diari