Mig centenar d’agents culturals programen 190 actes a Valls fins al mes de juny

15 enero 2019 12:56 | Actualizado a 15 enero 2019 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La nova edició del programa Valls, ciutat de cultura participativa inclou 190 actes des de l’1 de febrer fins al 15 de juny de 2019, organitzats per cinquanta agents culturals vallencs, a més de 15 exposicions. En relació amb el mateix període de fa tres anys, des del 2016 s’ha registrat un augment del 20% de les activitats compilades. 

Els programes seran distribuïts durant aquesta setmana a les 13.000 llars vallenques, així com als punts d’informació cultural, ciutadana i turística. Les activitats ja són consultables a l’agenda cultural de la Valls APP, i en l’apartat de cultura del web municipal, segons va informar ahir l’Ajuntament.

El programa recull propostes com concerts, cant coral, representacions teatrals, exposicions, xerrades, taules rodones, visites guiades, activitats multidisciplinàries, commemoracions, contacontes, cinema, festivals, sessions de ballables, tallers, jornades, trobades, cultura tradicional, presentacions de llibres, actes solidaris, retransmissions d’òpera i dansa, i esdeveniments gastronòmics. 

L’edició impresa és de 15.000 exemplars i es difon a les bústies de totes les llars vallenques i alhora es troba als taulells d’informació ciutadana i cultural: OAC, Oficina de turisme, Espai Ca Creus,  Teatre Principal, Centre Cultural o Vallsgenera. El programa també arriba als ciutadans a través del web municipal i de la Valls APP, aplicació per a mòbil gratuïta, que permet actualitzar permanentment els continguts. 

Un «bon exemple»

El regidor de Cultura, Marc Ayala, ha destacat que «l’increment d’activitat registrat al programa Valls, ciutat de cultura participativa és un bon exemple de la manera en què les entitats i les petites empreses culturals de Valls treballen l’any cultural, bastit a partir de la suma plural i calidoscòpica de múltiples iniciatives presidides per l’esforç i el treball dels seus associats».

Ayala ha fet èmfasi en «la voluntat de servei municipal cap a les entitats i a les petites empreses culturals i en el suport realitzat des del consistori a través dels convenis signats, els ajuts al teixit cultural, la facilitació gratuïta dels equipaments públics o el suport comunicatiu com en aquest cas».

Així  el responsable de la Xarxa de Cultura, i segons posa de relleu el consistori, també valora de manera positiva «la creixent implementació de les noves eines de l’entorn digital en l’agenda cultural que ara mateix segueixen prop de 3.000 persones pel canal de la Valls APP, que ha permès acostar les activitats a més ciutadanes i ciutadans i especialment a la franja d’edat més jove».

Comentarios
Multimedia Diari