Mig miler de veïns de la Conca de Barberà ja tenen aigua potable i milloren la qualitat

L’Agència Catalana de l’Aigua ha destinat més de 45 milions d’euros en ajuts. A Pira s’ha construït una planta de tractament d’aigua

04 febrero 2019 14:05 | Actualizado a 05 febrero 2019 13:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mig miler de persones a la Conca de Barberà ja tenen aigua potable. Els treballs completats han estat la connexió de Senan amb la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i la construcció d’una planta de tractament d’aigua a la localitat de Pira. Les dues actuacions han suposat més de 267.500 euros en ajuts per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A Pira s’ha inaugurat una planta potabilitzadora, que millorarà la qualitat de l’aigua subministrada i eliminarà la terbolesa, ja que això suposava un problema per al municipi.

Les obres han tingut un cost de 157.858 euros, amb una subvenció de l’ACA de 113.291 euros. Els treballs han consistit a construir una planta potabilitzadora, habilitada amb tres filtres i amb equips de desinfecció i potabilització, que eliminarà la terbolesa de l’aigua.

Cal tenir en compte que el municipi de Pira disposa de diverses captacions, com la del riu Anguera, dues mines a la zona  dels Molinets i la captació de la resclosa dels Molinets. A vegades, les captacions del riu i la resclosa dels Molinets presenten problemes de terbolesa, que s’agreugen durant episodis de pluges. 

Senan ha inaugurat la connexió del municipi amb la xarxa d’aigua de la Mancomunitat de les Garrigues. L’actuació, que ha consistit en la construcció d’un dipòsit de 20 m3 i la conducció fins a la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, ha tingut un cost de 170.155 euros, amb una subvenció de l’ACA de 154.211 euros.

 Amb aquesta mesura, s’incrementa la garantia en el subministrament d’aigua d’aquesta localitat, que fins ara s’abastia únicament de dos pous sotmesos a una elevada vulnerabilitat, tant en quantitat com en qualitat. I és que Senan és l’únic municipi de Tarragona que s’abasta d’aigua de les Garrigues.

La connexió s’ha realitzat a l’altura del dipòsit de l’Espluga Calba, des d’on s’han traçat 5 quilòmetres de nova canonada fins a un nou dipòsit intermedi que s’ha construït al Pou del Mas de l’Hereu, al terme municipal de Senan. Des d’aquest punt s’impulsa l’aigua fins al dipòsit del municipi per a la seva posterior distribució cap als consumidors. 

El sistema també s’ha dotat d’equips de telecontrol per tal que funcioni de manera automàtica i enviï informació als gestors finals de la instal·lació. 

La Diputació de Tarragona ha estat l’encarregada de redactar el projecte i dirigir les obres que van començar el passat mes d’abril. Entre els anys 2016 i 2018, l’ACA ha destinat més de 45 milions d’euros en ajuts per millorar l’abastament d’aigua per a tot el territori.

Comentarios
Multimedia Diari