Milers de persones comencen a entrar a l'acte de la TAP, malgrat l'advertiment que és 'il·legal'

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha avisat el Govern, les entitats i els partits independentista que podrien incórrer en un "delicte" si celebren l'acte

14 septiembre 2017 16:57 | Actualizado a 14 septiembre 2017 17:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Tarraco Arena plaça obre portes per acollir l'acte d'inici de campanya del referèndum de l'1 d'octubre tot i les advertències de la delegació del Govern espanyol. Milers de persones fan cua per accedir al recinte des de la TAP, omplint el carrer Mallorca, el carrer Sevilla i part del carrer d'Eivissa. 

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha avisat el Govern, les entitats i els partits independentista que podrien incórrer en un "delicte" si celebren l'acte d'aquest dijous a la tarda.

 "Esperarem que hi hagi una rectificació per part dels que estan promovent aquests actes que podrien ser constitutius de delicte", ha explicat en declaracions als periodistes després de presidir una reunió de treball en la Subdelegació del Govern espanyol a Girona.

Millo ha afirmat que les ordres de la Fiscalia sobre el referèndum "han estat molt clares" i ha avisat els independentistes que han de ser conscients que se salten la llei i de les conseqüències que això suposa. 

Els serveis jurídics de la Diputació de Tarragona estudien si és pertinent fer un informe sobre l'acte de la TAP, tal com ha demanat el grup del PP. Fonts de la Diputació han assegurat a l'ACN, que la petició del PP s'ha fet a darrera hora del matí i que els serveis jurídics estan estudiant si cal fer l'informe jurídic que es planteja.

La Diputació, a priori, no aprecia cap "irregularitat" en l'acte d'aquest vespre a la TAP, propietat de l'ens provincial, però amb la gestió externalitzada a una empresa. El PP ha informat que ha adreçat un escrit al president de la Diputació, Josep Poblet, perquè acordi la suspensió de l'acte d'aquest vespre i encarregui un informe als serveis jurídics per conèixer "l'abast i les conseqüències jurídiques" de la celebració de l'acte en favor del referèndum.

Comentarios
Multimedia Diari