Misericòrdia i Santa Tecla, escenaris prèvis al Concurs de Castells

7 colles que participen en el Concurs de Castells entre dissabte i diumenge, actuaran a Reus i a Tarragona

21 septiembre 2018 19:19 | Actualizado a 25 septiembre 2018 18:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La penúltima setmana de Setembre marca sempre un punt calent al calendari casteller. En pocs dies de diferència hi ha diades castelleres importants. Coincideix amb tres festivitats de ciutats amb colles destacades del panorama casteller. Parlem de les festivitats de Santa Tecla a Tarragona, la Mercè a Barcelona i Misericòrdia a Reus. Aquest cap de setmana en menys de 48 hores, podem veure diades a les tres poblacions i aquí a casa nostra, avui a la tarda Reus i demà al migdia a Tarragona.

A les 6 de la tarda a la Plaça Mercadal de Reus se citaran els Xiquets de Reus, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Sabadell. A priori pot semblar una diada sense precedents, però analitzant la situació de cada colla, és una cita prou important per a cada una d’elles. Els Moixiganguers vénen de la seva Festa Major a final d’agost on van assolir la millor actuació de la seva història amb el 2de8 amb folre, el 5de8, el 3de8 i havent carregat el seu primer pilar de 6 de la seva història.

Els d’Igualada tenen una relació especial amb la capital del Baix Camp, ja que sempre hi ha volgut venir a fer el millor que tenen en aquell moment i avui no serà pas diferent. Volen repetir l’actuació de la seva festa major amb el 3de8 i el 2de8 amb folre i dependrà molt de les camises que puguin arrossegar per a dur el 5de8. L’espadat de 6 però aquesta vegada no veurà la llum, ja que tenen una baixa del pilar de mèrit. Pels Moixiganguers, aquesta diada és important perquè servirà com a últim banc de prova abans del Concurs de Castells, en què actuaran a la sessió de dissabte i tenen l’objectiu de provar el seu primer 3de9 amb folre de la història. Si ho assolissin, superarien la millor actuació de la seva història.

Els Saballuts, tal com són coneguts els Castellers de Sabadell, també venen a Reus amb ganes de demostrar la feina a assaig. En altres ocasions que els de Sabadell han vingut a Reus, han portat castell de 9, però ara farà unes setmanes per la seva festa major van carregar el primer 4de9 amb folre de la temporada i la caiguda els va haver de rebaixar pretensions a la diada. Avui però volen refer-se de nou i les intencions dels de la camisa verda és portar una nova Clàssica de 8 però si són suficients camises a plaça, no descarten fer el primer 7de8 de la temporada.

Per últim, els Xiquets de Reus volen revalidar els galons de 9, després que a principis de mes carreguessin el 3de9 amb folre a Cambrils en dos anys. Afronten aquest castell amb canvis d’última hora a causa d’una lesió d’un dels quarts, que també ha obligat a fer canvis a l’estructura del 5de8 i del 2de8 amb folre. Poder descarregar tots els castells, els hi donaria l’aire necessari per afrontar el Concurs de Castells sense pressió. Tot i que la filosofia dels reusencs és no competir, sempre volen donar el mateix d’ells mateixos en el certamen tarragoní. Al pati d’assaig segueixen treballant el 4de9 amb folre, castell que si la tècnica de la colla ho veu clar, podria veure la llum de nou al Concurs de Castells o a final de temporada.

L’endemà, el centre d’atenció canvia a la població veïna de Tarragona, on les 4 colles tarragonines es veuen les cares de nou. Aquesta diada té molts al·licients per a estar-hi ben atents. Totes les formacions tenen reptes al davant. Alguns per recuperar els ànims. Uns per demostrar qui són. Altres per reafirmar-se davant de la ciutat. 

La Jove de Tarragona diumenge passat va haver d’aparcar el 3de10 amb folre i manilles després d’una caiguda desafortunada del 5de9 amb folre, castell que en són plens dominadors al món casteller, però que com bé diuen ells, és un castell que no se l’hi ha de perdre el respecte i cal estar-hi sempre ben atents. I enguany ho han sabut ja per partida doble. Tot i això, diumenge hi tornaran amb aquesta construcció, potser aquesta vegada no el faran de sortida, o potser si per demostrar que la caiguda va ser un fet anecdòtic, ja que per endavant tenen dos reptes en majúscul, afrontar el 3de10 amb folre i manilles i el tercer 4de9 amb folre i pilar de la seva història. Els de la camisa lila, volen firmar la millor actuació de la seva història i superarien la de Santa Teresa a El Vendrell de l’any 2016, on van descarregar el primer castell de 10.

Els Xiquets per la seva banda, enguany estan tocats. Així i tot, als assaigs d’aquesta setmana van tenir una molt bona resposta de la gent i van fer molt bones proves, col·locant dosos al 5de8, sisens al 3de9 amb folre i amb bones proves del 3 i 4d8 amb folre a terra. Des de la diada de Tot Sants a Vilafranca del Penedès de l’any passat que no descarreguen un castell de 9 i va ser el 4 folrat. L’últim 3de9 amb folre va ser fa just un any a la Diada de Santa Tecla. Tot dependrà de la decisió de la Junta Gestora però en declaracions seves, la Tripleta Màgica podria veure la llum demà, i si més no, de ben segur que es veurà un nou castell de 9.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau segueixen amb la seva filosofia d’anar fent la feina a poc a poc, i això estan fent recuperant les sensacions altra vegada amb els castells de 8 i demà volen tornar a dur la Clàssica de 8. Per últim, els del Serrallo volen demostrar que no són la colla petita de la ciutat, sinó una més. Els de la camisa blava volen descarregar el quart 2de7 del seu historial i sumar-hi el tercer 5de7 del curs. El tercer castell que duran a

Comentarios
Multimedia Diari