Mitgeres, una mostra de fotografia documental al centre històric de Valls

20 instal·lacions fotogràfiques de gran format romandran exposades a les façanes mitgeres dels edificis i places del Barri Antic

25 septiembre 2019 09:00 | Actualizado a 25 septiembre 2019 12:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

20 instal·lacions fotogràfiques de gran format romandran exposades a la vista de tothom a Valls. Les façanes mitgeres dels edificis i les places del centre històric de Valls. La capital de l’Alt Camp actualment pateix una degradació més que considerable tant arquitectònicament com social, es convertiran així en un museu a peu de carrer.

De fet, el festival ha agafat el nom de Mitgeres perquè el principal element de la mostra són totes aquestes fotografies de gran format instal·lades en aquests indrets.

La proposta neix amb la voluntat d’esdevenir una activitat sòlida que apropi la fotografia a les comarques del sud del Principat i que alhora posi en valor la nissaga Català-Roca, una de les nissagues de fotoperiodisme més importants del país.

La mostra té una seu permanent durant els dies del festival, que enguany serà a l’antiga fàbrica del carrer dels Metges 14, on també hi haurà exposicions fixes i s’hi celebraran les activitats com taules rodones, xerrades i tallers.

La dona com a fil conductor

La mostra vol tenir cada any un tema central, i en aquesta primera edició el fil conductor és la dona en totes les seves vessants. Aquest tema ha servit per escollir les fotografies dels i les autores participants, tant a nivell nacional de reconegudes fotògrafes com a nivell vallenc i de comarca.

Per exemple, a Ca l’Alemanyhi ha l’exposició Àfrica en femení. Aquesta mostra les dificultats que viuen les dones a Gàmbia en àmbits com l’educació, la inserció al mercat laboral, l’accés a recursos econòmics o els drets sexuals i reproductius.

Alhora, l’exposició recull com les dones s’enfronten a aquests problemes i els superen a través de tres projectes desenvolupats per organitzacions que reben el suport de la cooperació catalana. Perquè de Jankeys, Gàmbia n’està plena.

Llumull Accions Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, juntament amb altres col·lectius vallencs i entitats com el Museu de Valls han organitzat la primera mostra de fotografia urbana de Valls. «La voluntat és que les fotografies vagin canviant cada any», va remarcar ahir en roda de premsa un dels organitzadors i van afegir que «vuit fotògrafs i fotògrafes han participat en aquesta mostra. El fil conductor és la dona». La primera mostra de fotografia urbana de Valls Mitgeres – 2019 també vol seguir el fil i posar en valor la nissaga Català-Roca.

Aquest divendres s’inaugurarà l’exposició a l’ IEV La dona i la terra, d’Elena Milà i Fortuny. L’endemà dissabte s’inaugurarà a Valls la ruta per les mitgeres i façanes amb alguns dels autors. Serà a dos quarts de dotze del migdia.

Comentarios
Multimedia Diari