Mobilització a la Residència Alt Camp per falta de personal

El comitè d’empresa es reunirà la setmana vinent amb la gerència i no descarta emprendre accions més contundents, com una convocatòria de vaga amb serveis mínims

09 mayo 2018 18:22 | Actualizado a 14 mayo 2018 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una seixantena de treballadors i treballadores de la Residència Alt Camp de Valls es van concentrar ahir a les onze del matí davant del centre per protestar per la falta de personal assistencial. En el darrer mes han anat convocant protestes, si bé la problemàtica s’arrossega de fa temps enrere.El comitè d’empresa denuncia precarietat assistencial. 

La residència Alt Camp, que forma part del Pius Hospital, disposa, actualment, de 136 llits, amb una plantilla que no arriba al centenar de treballadors. El comitè es reunirà la setmana vinent amb la gerència de l’hospital i no descarta emprendre accions més contundents, com una convocatòria de vaga. «Les protestes són indefinides i no descartem altres tipus de protestes, com una vaga a la residència, que tot serien serveis mínims», va avançar Rosset després de la concentració. 

El comitè reconeix que les negociacions amb la gerència han donat alguns fruits i s’ha avançat en punts concrets, però que les mesures puntuals adoptades són «insuficients». Rosset ho atribueix a un «enfrontament entre la part assistencial i la part econòmica» i que falta «voluntat política» per resoldre la precarietat assistencial que, segons denuncia, arrossega el centre. 

Rosset diu que, oficialment, no s’han rebut queixes per part dels residents, però sí que indirectament els ha arribat que els avis pateixen més carències d’acompanyament -en cap cas de cures bàsiques- per part del personal assistencial, és a dir, infermers, auxiliars, cuidadors i zeladors. Demanen més mans i més hores per poder donar el servei adequat als residents

La plantilla, de fet, ja fa anys que es queixa de la seva situació laboral. Diuen que la precarietat «va a pitjor» –arran una disminució d’hores d’auxiliars d’infermeria de la tercera planta- i que, amb les «retallades», l’atenció als avis al final es veu «compromesa». Durant la concentració d’aquest dimecres, que ha durat deu minuts, es va fer lectura d’un manifest de les reivindicacions. «Exigim a l’Equip de Govern que es prenguin molt en serio les nostres demandes. Estem parlant d’un sector que es dedica exclusivament a les cures de les persones amb gran dependència».

Els treballadors van mostrar pancartes on s’hi podien llegir consignes com ‘+ Mans= +Treball de qualitat’, ‘Més mans per cuidar els avis com es mereixen’, ‘Les necessitats bàsiques de la vida es cobreixen 365 dies’ o ‘Ratis de personal obsoletes des de 2006’. 
Des del comitè es confia que, amb aquesta represa de les protestes, la gerència sigui més «sensible» a les seves demandes.

Comentarios
Multimedia Diari