Monstres, dones utilitzades, urbanistes, llops i mafiosos entre pàgines de llibres

La Biblioteca Pública de Tarragona presenta la nova temporada dels seus Clubs de lectura: teatre, assaig, còmics, novel·la policíaca, àlbums il·lustrats,... en la varietat està la diversió

20 septiembre 2019 17:50 | Actualizado a 20 septiembre 2019 18:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sempre és agradable trobar un forat per a donar-se un respir a un mateix. I la lectura és un bon mètode per a desconnectar, endinsar-se en altres històries, conèixer altres persones i viatjar a altres mons… sense haver de fer maletes.

Els clubs de lectura de la Biblioteca Pública de Tarragona (BPT) inicien nou curs: dijous a la tarda van presentar la nova temporada de cara a la tardor. Amb la sala de Secció Local totalment plena, la directora de la BPT, Dolors Saumell, va donar la benvinguda als assistents, agraint la participació i la fidelitat i va oferir un petit resum de les novetats i les activitats que hi ofereixen.

Esteve Masalles, coordinador dels Clubs de lectura, va agafar el relleu donant dades del bon funcionament dels Clubs: el 2018 van tancar amb un total de 198 inscrits, 50 reunions, 581 assistents i 1.050 préstecs de llibres.

Cinc clàssics i una novetat

Aquesta temporada compten amb sis Clubs de lectura, la gran novetat és el capitanejat per l’Imma Pujol, bibliotecària del centre, ‘Àlbums il·lustrats’ per a adults amants de la il·lustració. Un format de llibre que comença a despertar força interès a Catalunya, tot i que al nord d’Europa hi compten amb una cultura de lectura tradicional. Pujol comptarà amb la col·laboració de la Conxita Gil, mestra, i l’Anna Merino, directora de la Biblioteca Maria Mestra Antònia, per tractar de El banc blau i La caputxeta vermella. Dues obres de les que va parlar amb tanta passió com dels àlbums il·lustrats, que va definir com «una gran orquestra que necessita de tots els seus músics per a tocar una simfonia».

Joan Cavallé tornarà a conduir ‘2PiniSoler’, que es centrarà en dos autors que també han estat poetes i que formen part del món de la creació artística: Jaume Pons Alorda i el guanyador del premi el 1996, Adam Manyé.

Un altre Club que repeteix és ‘Llegir el teatre’, amb Cinta Ramon en col·laboració amb TeclaSmit i el suport del Teatre Nacional de Catalunya, que plantegen la lectura i representació de tres obres: Medea redux, La mujer sola i Europa bull.

La literatura policíaca, un altre clàssic de la casa, rondarà el món de la novel·la negra mediterrània, sota la batuta d’una Margarida Aritzeta que no va poder ser a la presentació per motius de salut.

Emili Samper us aproparà al món dels monstres amb Cruzando el bosque, Monstress i Lo que más me gusta son los monstruos, tots tres còmics amb un estil impactant i d’autores femenines, un aspecte que va voler remarcar.

Per la seva part, Esteve Masalles s’endinsarà en el passat amb España vacía i el futur, amb Construir y habitar, dos assajos amb els que també oferiran dues conferències.

«Prepareu-vos!»

Masalles va engrescar al públic recordant que el 2020 els Clubs de lectura de la BPT faran 15 anys i la biblioteca en prepara una de grossa.

Les inscripcions als Clubs de la present temporada ja estan obertes. Podeu anar a buscar els llibres, tot i que des de la Biblioteca apunten que no cal fer el trimestre complet, si no triar la lectura que més us agradi. Això sí, com a màxim, aconsellen apuntar-se a dos Clubs. Tan fàcil com inscriure’s directament a la BPT o a través del correu electrònic: bptarragona.cultura@gencat.cat

Comentarios
Multimedia Diari