Mont-ral reobrirà l´escola el curs vinent després de 18 anys tancada

Estarà situada a l´actual Casa de Cultura i es preveu que es comenci amb una desena d´infants d´entre 3 i 9 anys

19 mayo 2017 20:23 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El curs vinent, Mont-ral tornarà a comptar amb una escola d’educació infantil 18 anys després que l’antiga fos clausurada per falta d’alumnes. Tot i que posteriorment el petit municipi de poc més de 160 habitants va recuperar el nombre d’infants en època escolar, la qüestió va quedar paralitzada i no ha estat fins ara que s’ha desencallat gràcies a la proposta de l’actual regidor d’Ensenyament, Jesús Hernández.

L’escola estarà situada a l’actual Casa de Cultura, al costat de l’ajuntament, un edifici que ara mateix també acull el consultori mèdic. A partir del mes de setembre, aquest últim servei es traslladarà a la Casa de la Vila, mentre que l’edifici podrà seguir acollint les activitats de les entitats sempre i quan siguin fora d’horari escolar. Pel que fa a l’antiga escola, actualment és propietat d’un banc. La intenció, però, és que torni a ser de l’Ajuntament i poder donar-li alguna funció de caràcter municipal.

Hernández calcula que el centre iniciï el curs amb una desena de nens i nenes. Pel fet de ser un centre de nova creació, el primer any hi podran haver com a màxim 15 alumnes d’entre 3 i 9 anys, mentre que cara el segon curs, l’educació s’ampliarà fins als 10 anys, i el tercer, fins als 11. Així, es preveu que al curs 2018-2019, el centre ja estigui a ple rendiment.

Segons Hernández, la reobertura de l’escola suposarà una inversió molt baixa per al consistori. I és que les instal·lacions únicament necessitaran un tancat perimetral i que siguin proveïdes de material escolar, unes despeses de les quals es farà càrrec el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. L’Ajuntament, per la seva banda, haurà d’assumir el cost del manteniment, vigilància i seguretat.

 

Una escola rural

El model educatiu que busca Mont-ral és el d’una escola rural, i és per aquest motiu que el centre formarà part de la ZER El Francolí, que actualment acull altres escoles de l’Alt Camp, com la de Picamoixons o la Masó.

«Volem que els nostres fills puguin aprofitar els recursos naturals dels quals disposa el municipi», destaca el regidor. De fet, Hernández recorda que la idea de reobrir l’escola va sorgir en l’última festa d’aniversari de la seva filla de 2 anys. «Ens vam trobar que érem diverses famílies que teníem una mateixa necessitat i vam decidir dur el projecte endavant», explica.

El poble va acollir amb bons ulls la iniciativa i el consistori va iniciar un seguit de reunions amb els serveis territorials del Departament d’Ensenyament a Tarragona, el qual ha donat el vistiplau en tot moment al projecte. La previsió de l’Ajuntament és que les inscripcions per al curs vinent s’obrin el pròxim mes de març.

Comentarios
Multimedia Diari