Montblanc Capital de la Sardana encara la recta final

El president del Grup Sardanista del Museu Arxiu, Ramon Requesens, afirma que «volíem que això arrelés al municipi i la gent veiés aquesta dansa d’una altra manera i ho hem aconseguit»

04 diciembre 2018 09:26 | Actualizado a 04 diciembre 2018 09:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Acollir la capitalitat de la sardana era un repte i estem molt contents del resultat fins al moment, ja que ha tingut un gran ressò», recalca el regidor de Cultura a l’Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat.

I és que Montblanc encara la recta final de la capitalitat de la sardana. «Volíem que això arrelés a Montblanc i la gent veiés aquesta dansa d’una altra manera, i ho hem aconseguit», afirma el president del Grup Sardanista del Museu Arxiu de Montblanc, Ramon Requesens.

La capitalitat va començar el passat mes de març, i durant l’any cada dues o tres setmanes hi ha hagut actes a la Vila Ducal. «Moltes entitats han aprofitat que enguany Montblanc és Capital de la Sardana per realitzar algun acte relacionat amb aquesta dansa», afegeix que «per exemple en una trobada gegantera es va fer una anella a la plaça Major». Aprofitant la capitalitat de la sardana, el primer trimestre de l’any passat van organitzar per les escoles de Montblanc un curs de sardanes per als nens i nenes que va durar tres mesos i va servir per donar a conèixer aquesta dansa tradicional als més petits. «Un dels objectius és seguir aquests cursets i revifar el món sardanista», relata el regidor.

Un poble involucrat
De fet, el poble s’ha involucrat en els diferents actes. «Hem notat que hi ha més ambient sardanista i els montblanquins han tingut un interès general per conèixer la sardana», confirma el president del Grup Sardanista del Museu Arxiu de Montblanc, Ramon Requesens.

La participació en els diferents esdeveniments ha estat alta i els organitzadors estan contents de l’acollida.
No obstant això, encara queden actes per celebrar. Per exemple aquest dissabte a l’església de Santa Maria hi haurà un concert de nadales del món (orgue i trompeta) i algunes sardanes estaran dedicades al Nadal. 
Un altre acte important serà el proper 15 de desembre, quan es farà entrega de diferents premis i reconeixements a entitats i personalitats del món sardanista i es donarà a conèixer qui serà Capital de la Sardana 2021.
Montblanc clourà l’any el proper 9 de març a l’església de Santa Maria i passarà el relleu a Perpinyà, que serà Capital de la Sardana 2019. 

La Capital de la Sardana té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, incrementar la seva cohesió en l’àmbit cultural dels territoris al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a capital de la Sardana tant a l’interior com a l’exterior de les fronteres polítiques del país.
«Deixarem un llegat sardanista al municipi i seguirem organitzant diferents activitats», destaca el president del Grup Sardanista del Museu Arxiu, Ramon Requesens.

«Volem que hi hagi una revifada del món sardanista i perduri la dansa i la tradició a la vila», conclou el regidor de Cultura, Jordi Albalat.

Comentarios
Multimedia Diari