Montblanc: Josep Andreu podria sortir beneficiat de la desfeta de l´Entesa i el PSC

És difícil saber què passarà a Montblanc. Possiblement Josep Andreu repetirà com a alcalde, tot i que el grau de la seva victòria dependrà de la capacitat de persuasió de l´oposició

19 mayo 2017 22:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És difícil saber què passarà a Montblanc. Possiblement Josep Andreu repetirà com a alcalde, tot i que el grau de la seva victòria dependrà de la capacitat de persuasió de l’oposició.

D’una banda, s’ha de tenir en compte que Andreu ha hagut de fer front a les crítiques procedents de l’Entesa i el PSC. «Les maneres de fer de l’alcalde han estat massa sovint allunyades de la transparència i del rigor democràtic», s’assenyala des de l’Entesa, la segona força més votada en els passats comicis.

D’altra banda, a principis d’abril el govern d’unitat dels 13 regidors es va trencar amb la sortida de Toni Gutiérrez, de la FIC, que va considerar que era «antinatural» continuar amb l’acord un cop convocades les eleccions.

El govern d’unitat ha fet aigües i Agrupament Catalanista de Montblanc (ACM), el partit d’Andreu, ha rebut fortes crítiques. Tot i això, l’oposició no ha tingut la força suficient per fer front a unes noves eleccions i tant l’Entesa com el PSC han decidit no presentar-se a les municipals, cosa que pot beneficiar a ACM i que Andreu aconsegueixi majoria absoluta i donar, així, continuïtat als 10 anys que porta com a alcalde de Montblanc.

CiU, la FIC i la CUP són les úniques forces que podrien fer perillar la majoria d’ACM, que actualment compta amb 7 regidors. En el cas de Convergència i Unió, s’ha apostat per la renovació amb el jove Francesc Viñas de 27 anys al capdavant. La intenció del partit és representar «el canvi» i recuperar el suport dels montblanquins, que des de 1999 ha anat disminuint progressivament.

Pel que fa a la CUP, a Montblanc mai ha tingut representació al consistori. S’ha de tenir en compte, però, que en els últims quatre anys el partit ha anat guanyant suport a tot el territori. S’haurà de veure si a la capital de la Conca ha passat el mateix i aconsegueix instal·lar-se a l’Ajuntament com a oposició.

Comentarios
Multimedia Diari