Montblanc acollirà un festival de jazz maridat amb vi i gastronomia

El projecte 'Essències' se celebrarà del 8 al 10 de juliol amb l´objectiu de donar a conèixer els atractius de la Vila Ducal

19 mayo 2017 19:22 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La capital de la Conca de Barberà es convertirà el mes de juliol en l’escenari d’un festival que aglutinarà jazz, gastronomia i vins i caves de la DO Conca de Barberà. Es tracta de la primera edició d’Essències, promogut per l’Associació Cultural Essències i l’Ajuntament de Montblanc. El projecte, que se celebrarà el cap de setmana del 8, 9 i 10 de juliol, té com a objectiu donar a conèixer els atractius del municipi.

El fil conductor del festival serà el jazz i les seves variants a través de diverses actuacions de grups i músics de nivell nacional i internacional que tindran com a escenari principal la plaça de Sant Francesc. En aquest mateix indret, és on també hi haurà una concentració de foodtrucks, amb la qual el públic podrà gaudir de tastos gastronòmics.

Paral·lelament, el festival es nodrirà d’altres escenaris repartits per diferents punts del municipi on hi haurà actuacions i activitats diverses, ja que la finalitat és «vincular tot el municipi amb el festival», es destaca des de l’Associació.

Per completar l’esdeveniment, aquest també comptarà amb una important aposta gastronòmica amb una ruta de tapes que ara per ara ja compta amb la participació d’una trentena d’establiments del municipi. Finalment, els cellers de la DO Conca de Barberà oferiran durant els tres dies degustacions dels seus vinc i caves.

Altres activitats que es realitzaran en el context del festival són ‘Essències Kids’, amb tallers dirigits als més petits, i ‘Essències Eco’, amb xerrades informatives d’ecologia i reciclatge.

Set artistes confirmats

A dos mesos de l’esdeveniment, Essències ja compta amb set artistes confirmats. Així, les actuacions de jazz començaran el divendres 8 de juliol a les 18 h amb el pianista tarragoní Xavi Torres i la seva banda Xavi Torres Trio, i continuaran amb el trompetista catalanofrancès Raynald Colom. La nit de divendres es tancarà amb Amy Lives!, un projecte que se centra en l’evolució de la música d’Amy Winehouse.

Els concerts continuaran el dissabte dia 9 a la tarda amb el brasiler Munir Hossn i Llibert Fortuny, un dels músics i compositors més reconeguts de l’escena jazzística nacional.

Diumenge serà el torn de la veu de Celeste Alías i el pianista Marco Mezquida. Tancant el cartell hi ha The Gramophone Allstars ‘Jazzmaica’, una big band formada per 15 músics. Les entrades anticipades es poden aconseguir fins al 31 de maig a través de la web d’Essències.

Comentarios
Multimedia Diari