Montblanc amplia les zones del servei de recollida porta a porta

L’objectiu del municipi és alliberar espai públic, reduir el soroll, les males olors i potenciar la recollida selectiva

05 febrero 2019 10:55 | Actualizado a 05 febrero 2019 10:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Uns 70 veïns i establiments de la  zona del Baluard de Santa Anna, Muralla de Sant Francesc i part de la Muralla de Santa Tecla de Montblanc hauran de canviar els hàbits pel que fa a la recollida selectiva. Fins ara només es feia al recinte emmurallat i es tracta d’una prova pilot que finalitzarà el març. Les bones dades registrades fins al moment han propiciat a ampliar el servei que va començar aquest dilluns 4 de febrer.

L’objectiu és aconseguir alliberar espai públic, reduir el soroll i les males olors, a més de potenciar exponencialment la recollida selectiva al municipi. 

Amb aquest nou model, els ciutadans i ciutadanes han de separar les diverses fraccions de residus en origen, les quals seran recollides en el mateix portal d’acord amb un calendari i horaris adjunts, excepte el vidre, que s’haurà de portar al contenidor verd del carrer. Des del Consell Comarcal  apunten que veïns del recinte emmurallat que no feien el servei aquests dies han anat a buscar el material i han demanat informació. També s’han eliminat els contenidors de les àrees de la Muralla de Santa Tecla, el Portal del Castlà i el Baluard de Santa Anna. De moment els veïns veuen amb bons ulls aquest canvi i asseguren que «al principi s’hauran d’acostumar». 

A les vuit del vespre han de treure el cubell al carrer i a les deu el passen a recollir. Per exemple, ahir els veïns van treure els envasos dins del cubell de multifracció. 

En el conjunt de la comarca l’any 2018 s’han generat 10.837,8 tones de residus municipals. Respecte al 2017, la generació total de residus municipals ha augmentat i la recollida selectiva també ha crescut -tot i la disminució de la població comarcal-, situant-se en un 50,45%, de mitjana. Han augmentat totes les fraccions de recollida selectiva: l’orgànica ho ha fet en un 4,95%; els envasos en un 13,31%; el paper i cartró, un 4,41%; i el vidre en un 1,24% d’augment. 

El cartró comercial també ha crescut un 10,55%. Totes les recollides amb contenidors han augmentat, mentre que el rebuig s’ha mantingut (ha pujat un 0,29%).
 

Comentarios
Multimedia Diari