Montblanc, capital de la sardana 2018

A l’acte hi ha hagut un reconeixement per a Lluís Puig i Carles Puigdemont ha adreçat un missatge als assistents

18 marzo 2018 17:43 | Actualizado a 18 marzo 2018 17:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc ja és oficialment la Capital de la Sardana 2018. Ahir dissabte es va celebrar l’acte oficial a l’església de Sant Francesc i va aplegar centenars de montblanquins i sardanistes d’arreu de Catalunya. 

El regidor de cultura, Jordi Albalat, va afirmar abans de començar l’acte que «per a Montblanc és un repte assolir la capitalitat de la sardana i posar de relleu el moviment sardanista a les comarques de Tarragona».

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va passar el relleu a l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, amb el traspàs de la bandera de l’esdeveniment.

A l’església de Sant Francesc, Felip va dir que «la lliurem amb una mica de recança, perquè Figueres ha viscut la capitalitat apassionadament». Durant l’acte es va emetre un missatge de Carles Puigdemont des de Brussel·les, en què va afirmar que la sardana «diu molt del que som com a poble»

A més, es van fer públics diferents guardons, que reconeixen la tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. Enguany, la medalla al Mèrit Sardanista va ser per al conseller de Cultura, Lluís Puig, pel seu incansable suport a la cultura popular i tradicional.
 

També es va inaugurar un monument a la sardana, a la mateixa plaça de Sant Francesc i davant la muralla medieval, obra de l’escultor Jordi Figueras, que representa una anella sardanista.

El coordinador del projecte ‘Capital de la Sardana’, Víctor Sallés, va assegurar que, en contra del que es pensa, la sardana està en un bon moment i que es podria dir que té una «mala salut de ferro».

«Als anys 70, a les cobles hi havia quatre vellets tocant, i pensàvem què faríem quan es moririen o plegarien, i ara mireu quants joves hi ha a les cobles!» va explicar Sallés, el qual creu que es tracta de «cicles».

Perpinyà serà la pròxima Capital de la Sardana, l’any 2019, i el 2020 li prendrà el relleu Sant Feliu de Guíxols

La capital de la Conca de Barberà és el sisè municipi en ostentar-ne la distinció,un projecte que la Confederació Sardanista de Catalunya va estrenar el 2013 a Arenys de Munt.

Comentarios
Multimedia Diari