Montblanc, centre de totes les curiositats i rareses de Playmobil

Avui finalitza la 9a edició de Clickània, festival que es posà en marxa el cap de setmana passat i que acull exposicions de diorames, tallers i punts de venda

19 mayo 2017 17:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Qui no ha tingut mai entre les mans un click? És una joguina tan ‘simple’ que la converteix en universal, capaç d’aixecar passions entre els més petits, però també en adults, i així ho demostra el gran èxit de Clickània, el festival que Montblanc dedica als clicks de Playmobil i que enguany ja suma nou edicions.

L’esdeveniment es posà en marxa el 8 i 9 d’octubre, aconseguint reunir a prop de 6.500 visitants d’arreu de Catalunya, i tancarà avui a les set de la tarda.

Un any més, l’antiga església de Sant Francesc és l’epicentre del festival amb una zona destinada a la venda de figures i accessoris Playmobil. Els més petits admiren els clicks perquè creuen que ells són els protagonistes de la festa, però en realitat són els pares i mares els qui busquen ‘desesperadament’ entre les diverses safates aquell accessori que fa temps que volen, però que encara no han trobat, des d’espases a escuts, gorres, i tot allò imaginable.

I és que per als aficionats a aquest món, els límits no existeixen. Només cal observar l’exposició de diorames repartida entre Sant Francesc i les sales del claustre annex. En total hi ha vuit muntatges dedicats a temàtiques ben diverses i curioses, com la presó de la mediàtica sèrie de televisió The Walking Dead, els relats d’Edgar Allan Poe, la batalla del riu Cefís, el baixador del passeig de Gràcia o el Montblanc medieval. També hi ha representat un bosc, l’illa dels pirates i un poblat de l’Oest, a més d’un espai dedicat a la Patum de Berga.

 

Un treball minuciós

Darrere de cada un dels muntatges hi ha moltes hores de feina, «però no estem parlant tant de la construcció final del muntatge, sinó de tot el treball previ», explica un dels dioramistes, l’Albert Padró, resident a Montblanc i que a la mateixa vila hi té una botiga especialitzada en clicks.

A cada edició de Clickània, Padró, a més de disposar d’un punt de venda, també és el responsable d’algun dels diorames exposats. Enguany s’ha fet càrrec de ‘La batalla del riu Cefís’, en la qual la Companyia Catalana d’Orient es va enfrontar l’any 1311 a les tropes franques del duc d’Atenes.

En el diorama, almogàvers i francs estan representats amb tot tipus de detalls. «No hi ha clicks amb aquestes característiques. Cada un d’ells està personalitzat però per poder-ho fer, prèviament he hagut de fer una recerca històrica, saber, per exemple, com vestien, elaborar totes les peces i, finalment, fer el muntatges que, al cap i a la fi, és el menys costós», assenyala Padró.

 

Activitats paral·leles

Clickània es completa amb un seguits d’activitats paral·leles que es desenvolupen a la mateixa antiga església de Sant Francesc, com el taller per aprendre a personalitzar clicks o activitats infantils al claustre.

A més, l’antic hospital de Santa Magdalena acull l’exposició dels muntatges dels aficionats que participin en el concurs de creació de diorames. D’altra banda, es proposa als visitants que trobin una sèrie de clicks amagats als aparadors d’una quinzena de botigues.

Comentarios
Multimedia Diari