Montblanc dedica un espai al pintor Maties Palau Ferré

El 2021 se celebrarà el centenari del naixement de l’artista i és un
dels actes previs. Cada dos anys els quadres s’aniran renovant

01 septiembre 2019 15:10 | Actualizado a 12 septiembre 2019 11:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La figura femenina va ser un dels principals elements d’inspiració de Maties Palau Ferré del qual també són molt reconeguts els paisatges primaverals, les natures estàtiques i les recreacions mitològiques i simbòliques.

Ara el Museu Comarcal (MCCB) amplia la seva mostra expositiva amb un nou espai dedicat al pintor, escultor i ceramista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000). L’acte inaugural va tenir lloc ahir a dos quarts d’una del migdia i va comptar amb els besnebots de l’artista, el president del Consorci del Museu Comarcal de la Conca, la Directora del Museu Comarcal, l’alcalde de laVila i altres regidors. Aquest nou espai referma l’aposta del Museu per l’art contemporani i la producció artística de la comarca com un dels àmbits d’estudi, preservació i difusió, a més del patrimoni etnogràfic i històric de Montblanc i la Conca de Barberà.

Aquesta és una aportació valuosa que enriqueix el fons expositiu de la institució i que permet redescobrir l’aportació montblanquina a l’art català de les darreres dècades. El nou espai hi ha cinc quadres de l’artista -sobretot ceres-.

Entre les obres exposades a l’espai hi ha dues pintures cedides per la família del pintor. Aquestes dues obres són les que més agradaven a la montblanquina Maria del Carme Palau Ferré, germana de l’artista, i per això s’ha volgut que fossin les primeres del pintor que s’exposessin al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Les obres s’aniran renovant cada dos anys perquè hi hagi quadres nous. Aquest serà un dels primers actes per preparar el centenari del naixement del pintor que tindrà lloc l’any 2021. «Jo crec que la inauguració de l’espai de Palau Ferré, la publicació del llibre, i el joc d’estiu de Màrius Serra és el primer pas del centenari d’aquí dos anys i servirà per posar el pintor damunt la taula», va explicar el Doctor en Història, i besnebot de Palau Ferré, Francesc Marco-Palau.

La família del pintor va agraïr al Museu Comarcal aquest espai dedicat a Palau Ferré. I és que l’artista montblanquí definia la vila ducal com «al paradís pictòric».

Pintor, escultor i ceramista

Format a l’Escola Superior de Bellers Arts Sant Jordi de Barcelona va estar influït per la Barcelona dels Salons d’Octubre, el cubisme picassià i els anys viscuts a París, on va residir entre 1957 i 1963. D’estil figuratiu, va exposar a Europa i als Estats Units. Era conegut com «el pintor que cremava els seus quadres», i va ser un dels artistes amb més projecció internacional de les comarques tarragonines. «Aquest any hem preparat més actes previs, i també hi haurà novetats», va concloure Francesc Marco-Palau.

Comentarios
Multimedia Diari