Montblanc i Valls reclamen un calendari pel túnel del coll de Lilla

Els dos alcaldes tenen la intenció de demanar una entrevista amb la ministra de Foment per exigir que les obres es desencallin i així poder unir les dues comarques a través de l'A-27

19 mayo 2017 23:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’alcalde de Valls, Albert Batet, i el de Montblanc, Josep Andreu, s’uneixen per reclamar a la ministra de Foment, Ana Pastor, un calendari d’obres pel túnel del coll de Lilla. L’objectiu és desencallar aquest tram de l’A-27 que ha d’unir Valls amb Montblanc i que està aturat des del juliol del 2010. «Aquesta autovia no tindrà sentit sense el túnel del coll de Lilla», destacava ahir Batet des del peu de les obres de l’A-27 juntament amb Andreu.

Els dos alcaldes van mostrar la seva preocupació per l’arribada de l’autovia a Valls sense que tingui una continuïtat. Segons explicava Andreu, els vehicles, un cop hagin arribat a la capital de l’Alt Camp, hauran de continuar per la N-24 (el coll de Lilla) o bé per la C-14, és a dir, per l’estret de la Riba, «una via que actualment ja té prou sinistralitat», destacava.

«La situació de col·lapse que es pot produir ens preocupa i és per això que reclamem a l’Estat espanyol una solució», va explicar l’alcalde vallenc. En aquest sentit, Batet i Andreu tenen la intenció de demanar una entrevista amb la ministra «perquè ens expliqui les intencions». Batet assegurava que tots dos ajuntaments sempre han posat facilitats perquè el projecte es fes realitat, però que mai no han obtingut cap concreció.

D’altra banda, també esperen que altres ajuntaments els donin suport en aquest reclam i, així, poder reprendre les obres d’aquest túnel que ha de comunicar l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Josep Andreu va assegurar que no es tracta d’un problema únicament de Valls i Montblanc, i posava en relleu el problema circulatori que es pot produir.

Segons l’alcalde montblanquí, l’A-27 entre el Morell i Valls estarà finalitzada abans de les eleccions generals espanyoles, mentre que les obres del quart i últim tram, «no estan ni adjudicades». «Construir un túnel són, com a mínim, tres anys de treball», deia Andreu, mentre Batet afegia: «Això és molt de temps tenint en compte que la xarxa viària existent no està preparada per canalitzar tot el trànsit i, en concret, el pesant, provinent principalment del port de Tarragona».

Els alcaldes finalitzaven destacant: «Els ciutadans d’aquestes dues comarques no som de segona com perquè ens tinguin tants anys en aquesta situació».

Comentarios
Multimedia Diari