Montblanc ja té el Sant Jordi i la Princesa de la Setmana Medieval

Dissabte a la nit, l´Arnau Fabra i la Júlia Requesens van ser escollits com els dos grans protagonistes de la trentena edició d´aquesta festa després de superar diverses proves

19 mayo 2017 16:39 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Arnau Fabra i la Júlia Requesens són els joves montblanquins que enguany encarnaran els dos personatges principals de la 30a Setmana Medieval: el Sant Jordi i la Princesa. Ell aquest any farà 21 anys i ella 18, i tots dos han aconseguit complir un somni que tan sols uns pocs arriben a materialitzar. «Encara no ens ho acabem de creure», asseguren.

L’elecció es va fer dissabte a la nit al pavelló del Casal durant el tradicional sopar de gala que cada any organitza l’Associació Medieval per presentar les novetats de la festa, que se celebrarà entre el 21 d’abril i l’1 de maig.

Aquesta vegada, es van presentar tres candidats a Sant Jordi i quatre a Princesa. Tots ells van haver de superar un seguit de proves per mostrar les seves habilitats interpretatives i coneixements sobre la Vila Ducal. Finalment, van ser sotmesos a votacions per part dels 230 socis presents al sopar i l’Arnau i la Júlia van ser els escollits. A l’acte s’hi van sumar també unes 200 persones més que val voler assistir a l’elecció com a públic.

«La figura de la Princesa sempre l’he tingut mitificada i ja des de petita tenia al cap que quan tingués l’edat em presentaria com a candidata, i ara no m’ho crec. Per a mi és tot un honor», explicava ahir al matí la Júlia Requesens. Per la seva banda, l’Arnau també es mostrava incrèdul. En el seu cas, no era el primer cop que es posava la vestimenta de Sant Jordi. Anys enrere, el seu germà gran va encarnar aquest personatge, «i quan ell no estava a casa, jo m’emprovava la roba», reconeix.

Els altres dos grans protagonistes de la 30a Setmana Medieval seran Encarna Cobo, com a Reina, i Magí Cendra, el Rei. «En el moment que poses els peus a Montblanc, esperes que et donin aquesta oportunitat», assegurava l’Encarna, que des de 1993 viu a la Vila Ducal. Des d’aquell moment i fins l’actualitat mai ha deixat de participar de la Setmana Medieval, començant com a esclava i enguany arribant al paper de Reina. Quant al Magí, ahir admetia que estava molt il·lusionat amb el personatge de Rei. «Ho farem amb molt de rigor», afegí.

Comentarios
Multimedia Diari